21 Haziran 2010 Pazartesi

Goong: Bir klasik daha izlenmişler klasöründe yerini aldı


Evet dostlar… Uzun bir aradan sonra sanırım ilk defa düzgün bir yazı ile karşınızdayım. Daha önceki yazılarımda sık sık belirttiğim gibi dersler biter bitmez kendimi animelere ve dizilere verdim. İlk bitirdiğim seri de Goong. Aslında tanıtımını yapacaktım ama blogu takip edenlerin çoğu zaten izlemiştir diye düşünerek bundan vazgeçtim. 2 günde bitirdim güzelim diziyi. Dediğim gibi hiiiiç kendime engel olamıyorum böyle izlenecek birşeyler elimin altında olduğu zaman. E be Rukiye günde 2 bölüm izle yay işte 12 güne di mi? Yoook..O dizi bitmeden bana uyku ve rahat yüzü yok.

Goong’u izlemeye annemle başladım. Bir günde 8 bölüm izleyerek annemin de bir dizi bağımlısı olduğunu anladım. Ki kendisi onsuz diziyi izlemeye devam ettim diye bana yılların tribini attı ^_^Neler olduğuna dair ağzımdan laf almaya çalıştı ama…Yok söylemedim. Köye yanlarına gittiğim zaman bir daha izleyeceğim J

Pekiii ben dizide neleri sevdim neleri sevmedim (evet sevmediğim şeyler de oldu bu sefer)

(*) Prensimiz Shin’le Chaekyung arasındaki kimyayı pek sevdim. Kimbapsushi’nin en süper çiftler listesinde de vardı zaten, ama ne yalan söyleyeyim ben Yoon Eun Hye adlı kızımızın başka bir elemanla bu kadar güzel bir kimya oluşturabileceğini düşünmemiştim. Duygularını ifade etmeyi bilemeyen Shin’in kaş yapayım derken göz çıkaran tavırları, kıskançlık gözlerinden okunurken bile cool olma çabaları cidden süperdi. Ama ben saçma sapan çocuklaşan, yüzünde engel olamadağı gülümsemesiyle ortalıklarda dolanan Shin’i tercih ederim. Bu arada Shin’i oynayan Joo Ji Hoon’un Naked Kitchen diye bir filmini de izledim, orada da çok başarılıydı. Oynadığı yerlere baktım, aynı Gong Yoo gibi çok az. Ulen elinizde böyle iyi aktörler var, oynatın işte. Bakın Japonyaya, her yerde aynı adamlar ^_^. Hangi diziye baksan Kamenashi ,Yamapi ve MatsuJun var.

(*)Yoon Eun Hye’a ayrıca bayıldım. Makyaj kıyafet bu kadar mı değiştirir bi insanı! Coffee Prince’teki kısa saçlı erkek gibi olan kız nerdeee..Goongdaki prenses nerdeee. Bi de bu kızın ağlaması bana dokunuyor, ama kendi ağladığı zaman. Şöyle ki dikkatli izleyenler farketmiştir, son bölümlerine doğru neredeyse her sahnede ağlaması gerektiği için gözlerine ilaç filan sürmüşler. Kıpkırmızı olmuş..Ağlıyor ama yalandan sanki. Asıl kendi ağladığı zaman salya sümük hönküre hönküre ağlıyor. Coffee Prince’te Han Kyul’un kuzeninin yanında bir ağlama sahnesi vardı mesela, sokağın ortasında yere oturup. Ben bayılmıştım. Bayaa kızlar nasıl ağlıyorsa öyle ağlıyor, yalancıktan değiil. İtiraf edelim kızlar, ağlarken hepimiz çirkin görünüyoruz. Böyle yüzde masum bir ifade varken gözden damlalar animevari bir şekilde dökülmüyor. Bayaa buruşmuş bir surat, burundan gözlerden ne idüüü belirsiz sıvılar akarken hönkürüyoruz… Lütfen!!Yalan yok!

(*)Yan karakterlere de bayıldım bir de. Babanne olsun, sarayın işiçlerinde sorumlu amca olsun, kızımızın arkadaşları ve ailesi. Hepsi ayrı bir hava katmış olaya.

Şimdiiii nelerden hoşlanmadııım onu söyleyeyim

(*)Yul adlı elemanın vıcık vıcık aşkından nefret ettim. İlk başlarda sempatik gelse de sonra o kadar uyuz oldum ki. Yav bi rahat ver. Ne uslanmaz bir romantikmişsin sen. Tamam seviyorsun anladık da…Neyse sonunda yaptığı kıyakla kendini biraz affettirdi. Yul’un yüzündeki o buruşuk ifade beni beli bir yerden sonra rahatsız etti ya! Kendine gel dostum, sana kız mı yok, koskoca prenssin…Hala bizim şapsal kızımızın arkasından bakıp umutlanıyor. Bir de çocuk bana çok YamaNade’deki Tegoshi Yuya’yı hatırlattı. Ondan bir kafa karışıklığı yaşıyorum. Ben mi benzettim. Saç renginden mi??Bilemedim…

(*) Yul’un fesat mı fesat annesi hakkında ağır konuşurdum ama ağzımı bozmayayım. Siz anladınız beni.Lanet kadın yaa!!Hin hin bakıyor böyle!!Neyse o da buldu belasını!

(*) Son olarak, saray içinde konuşulan resmi dil size de garip gelmedi mi?Hitap biçimleri ve o garip şive. Ancak dizinin sonunda alışabildim…Ve çok geçti ^_^

Hımm..Özetle bir klasik olmuş Goong’u da izledim efendim. Beğendim çok ama bende Coffee Prince ve MiSa etkisi yaratmadı. Sonunu da beğendim… Çok güzel ama nem şimdi ne izlicem????? Niyahaaa!! Bana birşeyler önerin dostlar, çok çaresizim!!

21 yorum:

Berre dedi ki...

İzlenmedik dizi bırakmayacaksın bu gidişle sen :D

kucukrukiye dedi ki...

amacım bu evet:)))
ama işin kötüsü iyilerin hepsini bitirdim -sanırım- şimdi beni tatmin edecek dizi -dir animedir bulamıyorum :(

kimbapsushi dedi ki...

en iyilerle başladın sen işin zor anacım :)
goongla ilgili görüşlerine kesinlikle katılıyorum, hele yul beni de iğrendirmişti. bir de herkes bayılıyor ona ama ben shin'ciydim her daim. dediğin gibi o aşkını saklamaya çalışmaları pek şekerdi.
ilk izlediğim kore dizisi, uzun zaman oldu ama sonra çok daha iyilerini izlesem de ilk göz ağrım olduğundan yeri ayrı.
öncelikli tavsiyelerim, daha önce de demiştim sanırım my name is kim sam soon ve cain and abel. personal taste de olabilir, en son sermin'in yazdığı worlds within de pek hoştur. you're beautiful var, biraz klişe ama eğlenceli. bunları bi düşün :))

kucukrukiye dedi ki...

my name is kim sam soon'a nedense alim gitmiyor ya sanirim basroldeki baaayandan pek hoslanmadim..ama izleyecegim onu da bir ara. cain and abel'i izledin mi onu da izlemeyi dusunuyorum ama izleyen ya da bahseden olmadigi icin biraz suphe ile yaklasmistim acikcasi.
personal taste'e dun basladim. internetten izleyeyim dedim ama internette bir problem var dolmuyor videolar sinir oldum kapattim ben de.
her zamanki gibi indirip oyle izleyecegim sanirim.
tesekkurler kimbapcim tavsiyeler icin :)))

bu arada izmirin sicagiyla olan savasinda basarilar diliyorum. pek fenadir simdi oralar ^_^

kimbapsushi dedi ki...

ruki'cim, ben blogu açtığımdan beri bir cain and abel yazısı yazmak istiyorum ama olmadı bir türlü. benim çok beğendiğim dizilerdendir, sürükleyici hem dram hem aksiyon var, ama zırlak değil. bana göre her şey tam dozunda. bilmiyorum belki bu kadar sevmemin sebeplerinden biri de so ji sub'tır bilemem :)

iyi dileklerin için teşekkürler, valla izmir cehennem gibi gerçekten. bu yorumu üzerimden dumanlar çıkarak yazıyorum o derece. yarın yağmur yağıcak diyolar, iple çekiyorum :)

ser_min dedi ki...

evet evet dizinin özü budur ama izlemeden birşey anlaşılmaz. İzleyin Yanlış bilmiyorsam trt nin yayınladığı ilk kore dizisidir öpüşme sahneleri kestiği için sinir etmiştir beni. :) ellerine sağlık güzel olmuş.
Yeni diziye gelince Benimde sana ilk söyleyeceğim Cain And Abel dir. Hatta dur ya ben hazır aklıma gelmişken yazı vereyim. Hatta bana dizi tanıtım alıştırması olur. Doğru düzgün yapamadığımı düşünmekteyimde. Sonrasında Full House süperdir ve My girl aklıma gelenler.

kucukrukiye dedi ki...

arigatouu kizlar :)) cain and abel sayenizde izlenecekler arasinda bir numaraya yukseldi!
bir an once torrenti bulunup indirile..gerci harddiskte de yer kalmadi...neyse bir cozum bulucaz artik..
my girl u indirmistim acaba hazirken ona baslasam...
bosluktan elimi neye atacagimi sapittim :)
ehehe

ser_min dedi ki...

Başla o hazırdayken işte. Güzel olur :D Bu arada Cain and abel tanıtımınıda elimden geldiğince yaptım hadi hayırlısı. Dizi tanıtımı yapmak aşırı kasıyor beni :D

kucukrukiye dedi ki...

hemen okuyalim o zaman :))
bugun biraz filmlerden gideyim dedim. antique bakery izliyorum :)

kimbapsushi dedi ki...

antique bakery doğru seçim öncelikle, bayılırım! tam anlamıyla gözleri bayram ettirir :)

bence de hazırken my girl'e başlayabilirsin, diğerleri gibi efsane değidir gözümde ama onu da pek severdim.

kucukrukiye dedi ki...

coffee princeteki cool wafflecimiz nasil o hale gelmis :))
bayildim ne yalan soyleyim..
prensimiz shinimiz de kocaman adam bu filmde. 30larin ortasinda gostermiyor mu??ama ikisi de ayri super :)
ama o kadar pasta gordukten sonra gecenin bu saatinde ben nerden bulucam acik pastane... buhuhu

Astrea dedi ki...

İlkgöz ağrım olduğu için sanırım çok sevdiklerimdendir belki şimdi ilk defa izlesem o etkiyi yaratmaz bende :) Ama gerçekten sen en iyilerinden başlamışsın bundan sonra izlediklerinde hep bir eksiklik arayabilirsin :D
Kore'den istersen, şöyle çok çok sevilmiş dramalardan:
Boys Before Flowers, You are Beatiful, My girl, Full House, Personal Taste, My name is Kim Sam soon, Hello My teacher (gong yoo vardır vardır ve pekbir tatlıdır :D )benim aklımda güzel olarak kalanlar.
Sanırım Kore dizileri istiyorsun japonlardanda istersen sanırım onlardan daha çok tavsiye verebilirim. :D
Bu arada şu ağlama mevzusuna canı gönülden katılıyorum :D

kucukrukiye dedi ki...

tesekkurler astrea..sanirim hello girl-> cain and abel->full house seklinde yola cikicam.
japon dizilerinden (izlenebilecek olanlarindan) sanirim kalmadi. evet somurdum :)
indirip izlemediklerimden yukan club var ama akanishinin berbet otesi oyunculuguna dayanamadim biraktim birinci bolumde.
1 lt of tears mi oyle bir sey daha var..ama kendimi ona hazir hissetmiyorum..
bir de voice var..ama aman doktor canim doktorlu bir dizi izleyebilecegimi sanmiyorum icinde her ne kadar eita olsa da..
uuf ne konustum..ozetle japon dizilerine gecici bir ara verip tum hizimla koreye daldim :)

Kamina dedi ki...

Ruki yanlışım varsa düzelt ama elma şekeri yalıyan erkek hipno değilmidir?? O dizi de shounen ai mi yoksa :)))))))))))))))

kucukrukiye dedi ki...

aahh aahh kaminacim shojo anime manga karakterleri hakkinda ogrenecek cok seyin var :))(ogrenmek ister misin orasi da ayri problem ama ^_^)
shounen ai ile alakasi yok..bakiniz resimde 2 kiz iki erkek mevcut.
sonuna kadar shoujo...

Kamina dedi ki...

Yine de kafam kadar lolipop yalayan çekik gözlü erkek bence hipnodur :) ayriyetten cevabında "evet shounen ai" diyeceksin diye yüreğime indi :)) Bu dizide de "hücrelerime kadar titredim" tarzı replikler yoktur umarım :)))

kucukrukiye dedi ki...

yok:))...shonen ai dizi bildigim kadariyla yok zaten..

Kamina dedi ki...

o zaman hemen bro ile ben bu işe yatırım yapalım.sektörde açık varmış Bence tutar... İlla çekik gözlü familyasından mı olmalı shounen ai.. Mesela benim başrol adayım Azis :) "İsmi de erectus un asası" falan olabilir mesela.Azis le esas oglan combine olurlar :)

kucukrukiye dedi ki...

kanimacım bak görlistayla bloğumda böyle şeylerden bahsetme bak kızları kaçıracaksın..
seni seviyeye davet ediyorum :P

Kamina dedi ki...

Napıyım czaanim... anime gibi... kendini, oynayan karakterlerinlarin performansına bağlılıktan sıyırmış, muhteşem bir icadı hayat biçimi yapanların gureba dizileri de sevmesine henüz alışamadım... nerden bakarsam bakiim burada bi tezat var...

hatma dedi ki...

anyonhaseyo efenim:P ben kesinlikle you're beautifulu tavsiye ederim. gerçekten çok komik sahneleri vardı. şimdi yeni çıkan my girlfriend is a gumiho ve playfull kissi izliyorum. playfull kiss nasıl gidecek bilmiyorum ama my girlfriend is a gumihoda çok komik artiz bi adam var, sırf onun için bile izlenir. bu kadar. saygılar. hörmetler.