8 Eylül 2010 Çarşamba

arakawa under the bridge


Evet unlu Arakawa Under The Bridge’I ben de izledim ve evet cok sasirtici ama cok begendim. Ben zaten hangi animeyi ilk basta izlemek ismezsem beni soka sokacak kadar iyi cikiyor (BKNZ: naruto, nana,hajime no ippo,veee one piece…)

Zaten cins karakterlerin oldugu animeleri cok severim ,bir de yanlarina boyle sommon-sense li herseye sasiran bi tip koydular mi tamam! Cunku eger o tepkileri duzgun verebilirlerse benim icin tadindan yenmez bir hal aliyor.

(Su ifadeye nodame'den beri cok gulerim. Basit bir insanim evet her seferinde guluyorum)

Olayimiz su: Baskarakter yani commonsenseli arkadas Ichinomiya Kou bir gun ekzantrik bazi cocuklar tarafindan saldiriya ugrar ve pantalonu bir koprunun tepesine asilir. O sirada ona yardim etmeyi teklif eden garip bir kizi reddeder fakat kendisi pantalonu almaya calisirken asagidaki Arakawa nehrine duser ve yine ayni kiz tarafindan kurtarilir. Gorunusuyle zekasiyla statusuyle tam bir elir olarak yetistirilen normal ama aslinda oldukca anormal olan Kou’nun mottosu “kimseye borclu kalma” dir. Ve birine borclu kaldigi zaman astim krizine girer. Kiza nasil iyiligini odeyebilecegini sorar ve aldigi cevap “Bana asik ol ve benimle burada yasa” olur.


(Nino uzun zamandan sonra animelerdeki kadin karakterler konusunda beni umutlandirdi, Kadin karakterleri sevemiyorum filan diye korkuyodum. Ama Nino'yu cok sevdim. Zaten severim sakin kendi halinde ama biraz da cins insanlari)

Olaylar buradan sinra kopar zaten. Venuslu oldugunu iddaa eden bu saf seker Nino, bolgenin muduru olan kappa kiyafeti giyen ve kappa oldugunu dusunen bir manyak, rahibe yani “sister” diye cagirilan eski bir asker, Yildiz maskesiyle dolasan manyak bir muzisyen, uzerlerinde deney yapilacagini dusunen ve arastirma merkezi tarafindan tekrar yakalanmak istemedikleri demir maske takan iki kucuk kardes..Yani civardaki herkes bir ayri manyak…ama hepsi de bir o kadar neseli ve iyi insanlar…

(Soldan saga: Sister, Hoshi, Kappa, .....papagan(?))

Hersey konusunda bilgisi olan kou’nun yani yeni adiyla Rec’in ortama ayak uydurmaya calismasi ve aslinda kendisinin de bir cok konuda eksik oldugunu anlamasi, arakawa halkinin gunluk yasamlari…Inanilmaz komik ve olagandisi..

(Dunyalar guzeli arakawa'nin ciftcisi Maria'nin yuzundeki melek gulumsemeyle insanlari asagilamasina bayildim, ve tabii ona asik olan Sister'in her seferinde sinirden ve stresten yuzundeki yaranin acilmasina da)

Keske 13 bolumde bitmeseydi de ben de az daha gulseydim diye dusunuyorum. Sanirim mangasi devam edecek,belki animesi de eder..Bekliyoruz…

4 yorum:

sladhaugd dedi ki...

O zaman sana iyi haber;

Ekimde 2. sezon geliyor.

kucukrukiye dedi ki...

olleeeyyy o zaman:)
kendime bi maske bulup nehir kenarinda kutlamalara basliyorum hemen

Suspusningi dedi ki...

daha ilk bölümden kendini sevdirmişti bana hatta manga projesine sürüklemiştir ondan hala sürünüyoruz asdsasadasda
not: daha demin başka yere yorum yazdım buna yazacağım ahahah

tarih84 dedi ki...

bu aralar manga izlemekten çok uzka görüyorum kendimi.bir kaç seçenek var elersem izleyeceğim inşallah.bunuda aldım listeme.vampirnight inşallah doğru hatırlıyorum onu şiddetle tavsiye ediyorlar.sende bakmalısın.

şeker bayramınız kutlu olsun:=)
[IMG]http://i755.photobucket.com/albums/xx198/tarih84/eker.jpg[/IMG]