25 Haziran 2010 Cuma

Bu bir Naruto yazısıdır!

Ne zamandır aklımda Naruto ile ilgili yazmak vardı fakat nasıl anlatsam ey okuyucu hislerimi kelimelere dökmek çok zor şu anda. Ama siz anlarsınız ya! Yani hayatında anime izlememiş, sadece uzaktan “Sadece çizgi film bu, nesini bu kadar abartıyorsunuz” diyen özür dilerim ama lavuklara değil zaten söyleyeceklerim. Ruh hastalığı olduğunu kabul edebilirim aslında çünkü benim bazı animelere olan bağlılığım gerçekten hastalık düzeyinde olabilir. Yani oradaki karakterlerle ağlayıp gülmek, onları gerçekten ama gerçekten sevmek gerçekten çok mantıklı olmayabilir ama bu gerçekten şu anda elimde değil. 300 bölümü aşkın zamandır ki yaklaşık 20x300 6000 dakika yani 100 saat dile kolay izledim ben bu animeyi. Narutonun ve Konoha’daki diğer herkesin çocukluklarından ergenliklerine kadar herşeylerini anlattılar. Saçma sapan kavgaları,yemek yedikleri uyudukları yerleri, ilk aşkları, ilk dövüşleri, senseileri ile olan ustaları ile olan sıkı bağları, onları kaybettiklerinde nasıl üzüldüklerini…Herşeyi…En güzel yanı da sadece belli birkaç karakter üzerine yoğunlaşıp onun üzerinden duygu sömürüsü yapmaması ya da prim sağlamaya çalışmaması. Tabii ki seriye ismini veren milyonların sevgilisi canımız ciğerimiz Naruto’muz ön planda ama iş bu kadar basit değil gerçekten.

Özellikle son iki aydır filan Naruto neredeyse her bölümüyle bende bir dozer etkisi yaratıyor. Ölüm haberini çoook öncelerden aldığım Jiraiya-sama’yı kaybettikten sonra seri inanılmaz bir ivme kazandı, bir çok şey çatır çatır çözülmeye başladı. Naruto resmen onu eleştirenlere her bölümüyle tokat gibi yanıt verdi. Sage mode olsun, pain ile dövüşler olsun, Gamabuntonun görünmesi olsun…her sahnesiyle değerini ona yüze katladı. Ama benim burada söylemeye çalıştığım son bölümlerin sadece iyi dövüşler ya da görsel şovlar yüzünden süper olduğu değil. Ben şahsen Naruto adına sevindiğim için, onun birşeyler başardığını gördüğüm için içim kıpır kıpır izliyorum son bölümleri. Sage mode halinde Konoha’ya vardığında Kakashi’yi sorduğunda ve öldüğünü anladığında içimin cız etmesi, ya da Pain belalarını tek tek benzetirken “Ah canım benim,aslansın kaplansın” demem gerçekten gerçek hisler. Nasıl desem sanırım benim Naruto izlemem (naruto ile birlikte tabii ki birkaç tane daha animem var) güzel vakit geçirmek için değil. Saçma gelebilir ama sanki o karakterler gerçekten var da ben onların hayatında neler olduğunu görmezsem bir şekilde dahil olmazsam hayatımda birşeyler ters gidecekmiş gibi hissediyorum.

Bu haftaki bölümüyle beni yine mahfetti zaten. Özellikle Naruto’yu o salıncakta sallanırken görünce çok fena oldum. Resmen gidip kafasını okşayıp bağrıma basasım geldi. Kıyamam yaa!! Neyse bu bölümün odağı Hinata’ydı. Fazla kendini beğenmiş bir yorum olabilir ama bence Sakura-Naruto çiftini destekleyen Sakuracı tayfa gerçekten Narutoyu izlememiş ya da anlamamış kişilerden oluşuyor. Sakura Naruto’tu ne kadar tanıyor, onu ne kadar anlıyor ya da hiç anlamak istedi mi!! Ama Hinata’mız öyle mi. Yıllardır ağaç arkalarından, kapı aralarından utangaç utangaç asabi olmadan Naruto’yu izledi, sürekli izledi. Onun hisleri en iyi o anladı her ne kadar onu anladığını kimselere söylemese de! Hep Naruto’yu takip etti ona ulaşmak için çok ama çok çalıştı. Aynı Naruto gibi elinden geleni yapıp kendini geliştirdi. Hoşlandığı Sasuke salağı gittiğinde ortalığı birbirine veren, onu bana getir diye narutoyu kullanan Sakura, sizce ölebileceğini bile bile konohanın en kuvvetlilerinin bile karşısına çıkmaya korktuğu Pain’e karşı Naruto için diklenen , aşkını bu kadar sade dillendiren Hinata ile karşılaştırılabilir mi? Bu kadar utangaç ama güçlü bir kız karakter yarattığı için Masashi Kishimato ustaya teşekkürü bir borç bilirim. Gerçi yarattığı neredeyse her karakter için ayrı bir teşekkürü hakediyor. Bizi Jiraiya, Kakashi, Shikamaru, Rock Lee, Tsunade, Sai, Kiba gibi inanılmaz özgün karakterlerle tanıştırdı. Sağolsun varolsun!

Naruto’da şu aşamadan sonra neler olacak en ufak bir fikrim yok. Olmasın da zaten, izleyip görelim! Ama bildiğim tek şey var…Naruto’yu hiç bu kadar sinirli görmemiştim…Son sahnede Kyubi çıkmadan hemen öncesindeki ifadesi beni bile korkuttu. Sevgili Pain sana söyleyebileceğim tek şey var!!Kaç adaş kaaaaççç!!!!

30 yorum:

Suspusningi dedi ki...

çok iyi yazmışsın sanki düşündüğüm şeyleri dile getirmişsin hislerime tercüman olmuşsun gibi. Şu zamandan sonra bu bütün yaşananlardan sonra hala sakuracı ve sasukeci insanalar varsa gerçekten bu animeyi izlediklerini zannedip boşboş ekrana bakan insanlardır heralde.

Naruto'uyu konaha'nın bir shinobisiymiş gibi izlemedikten sonra bütün o yükleri acıları sen de paylaşmadıktan sonra kimse Naruto'nun mantığı anlamaz bence. bu bölümde hepimiz Hinata'ydık sanırım o Sakura'nın olmadığı herşeyiz aslında :)

kucukrukiye dedi ki...

Bana arada böyle sinir geliyor biliyor musun. Hem anime izlemeden bık bık yorum yapanlara karşı hem de sadece izlemiş olmak için izleyenlere karşı. Anime faşistiyim sanırım ben..O ne demekse..
Yani bu seriyi yaratanlar ortaya ruhlarını koyuyorlar, duygularını bize ulaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama hala bunu inatla anlamayanlar var. özellikle bu bölüm inanılmaz duygu yüklü değil miydi ya! her sahnesi..Bundan önce bir de narutonun jiraiyanın ölüm haberini aldığı bölüm bu kadar ağır duygu ile yüklüydü (aradaki bölümler daha farklı tabii.duygusallıktan bahsediyorum)
ama itiraf etmek lazım jiraiyanın ölüm haberini aldığı o bölümün çizimleri buna göre çok daha özenliydi. keşke bu bölüme biraz daha özen gösterselermiş ama farketmez..biz aldık duyguyu ne de olsa..

Suspusningi dedi ki...

evet o bölümler çok kaliteliydi ama bu ilk değil Hinata'lı bir başka bölümde daha böyle olmuştu çizimler sanırım. bu bölümleri yapan kişi inatla Hinata'yı o yapmak istiyor anlamadım japonca okuyabilsek kim animasyonlamış öğrensek mail atardık :P
Gerçi dediğin gibi duyguyu ve vermek istediklerini anladıktan sonra çizimleri ilk bölümlerindeki gibi bile olsa farketmez, ben o piçin küçük haline bile bayılıyorum. O zamanki çizimler Iruka sensei'nin girdiği tripler falan çok eğlenceliydi. var ya bu anime tekrar izlenir o kadar eğlenceli.

kucukrukiye dedi ki...

3 yaz önce izlemiştim ben de..tekrar izlenir gerçekten. ama asıl günün birinde bitince baştan izlemek lazım..uuuff düşünsene elinin altında bütün naruto bölümleri var...tadından yenmez valla

Suspusningi dedi ki...

ama umarım uzun seneler devam eder :) o zaman çocuğumla birlikte baştan izlerim hihi :)

inferidii dedi ki...

harika yazmışsın ve hislerime tercüme olmuşsun cidden. naruto izlerken ruh halim onlar gibi oluyor. ps:daha cok naruto gibi.. o gün gülüyosa o gün gülüyorum, o gün kakashinin öldüğünü anlayıp sou ka! diyorsa günüm hüsünlü geçiyor. naruto izlemeden yada ilk iki bölümü izleyip yorum yapanlara ise gülüyor ve başka konularda da artık fikirlerini sormuyorum.. naruto yu izlemiş olmak ayrıcalık gibi. anime dünyasında da olsa bi sürü dostum var gibi..

kucukrukiye dedi ki...

kesinlikle sana katiliyorum inferidii. anime izlemek tamam harika ama narutonun yeri ayri biryerlerde..
one piece de mesela benim icin bu kadar degerli bir animedir. bleach icin aynilarini soyleyemeyecegim maalesef

Kamina dedi ki...

rukiciim işte bu yüzden kendi blogumda bolum tanıtımı yapamıyom..her şeyi yazıyosun... naruto manyaklığımız tavan modunda şu sıralar ama yakında one piece de ace bölümleri başlıyınca napcaz acaba ???? olm ikisinin duygu yükünü taşıyamıyabilirim... dün narutoyu izleyip rammstein a gittim... adamlar alevi verdikçe aklıma naruto gelip duruyo... ateşlerde kyubi görüyorum diyorum allaamaklıma mukayet ol :)))

neyse bu yazıda aglattın beni ama sen gulesin... :) profesyonel hayatında en az 10000 kızanı narutocu yapma görevin omuzlarında duruyo :) kolay gele sana düşenler yaşadı...

kucukrukiye dedi ki...

ace ile ilgili aldigimiz spoilerlardan sonra isimiz cok zor kaminacim valla! bu ikisi bir olup bi mahvedecekler. heyecanla one piecei bekliyorum zaten..bu hafta nakamalarin hikayelerinden ace bolumlerine gececekler sanirim.
gerci bir cok bahar animesi bitti tatile de girebilir...tatile girerse ne yapacagiz..
ben bu sefer mangaya dadanirim haberin olsun..

Kamina dedi ki...

Mangaya dadanırsan one piece muhabbetinde beni unut :) ben animeyle başladıım seriyianimeyle gotureceem.. :) bu arada tatile girmesin bee.. onları da anlıyom tabi ama ... neyse bakalım...

kucukrukiye dedi ki...

ya bu gecen haftaki one piece bolumunde de seslendirmelerde bir sorun vardi..sanirim ses kalitesinde sorun var ondan o kadar garip geldi.. zoronun ses bi acayip degil miydi??

Kamina dedi ki...

Yok abi bariz farklı kişiler seslendiriyo ve faklı kişiler çiziyo.... zoro da zoro gibi deeldi aq... neyse bu şekil esas oğlanlar tatillerini yapıp gelirler ve seri tatile girmez diye umutlanasım var...

kimbapsushi dedi ki...

o kadar sabırsız bir yaratığım ki, sadece şu 100lü rakamları geçen bölüm sayısını görmek bile beni naruto, one piece gibi izlersem çok beğeneceğime inandığım animeleri izlemekten alıkoyuyor. (yalnız şu bitmeyen cümleye bir alkış isterim:P) biri bana bütün bölümleri indirip verirse belki o gün kalkışırım bu işe :) o zamana kadar hala bir gün izleyeceğim inancıyla spoiler korkusuyla şu yazıları es geçiyorum. şimdi ne saçmaladığıma gelirsek, bu yorumun ilk amacı birilerinin beni "izle" şeklinde gaza getirmesi, 2. amaç ise yeni temanı pek beğendiğimi söyleme ihtiyacıdır.
hayırlı olsuna geldim komşuuuu :D

kucukrukiye dedi ki...

narutoyu biz de indirmeye usenip gitti gidiyordan satan birinden almistik butun bolumlerini. tez vakitte de gunceline yetismistik. tekrar tekrar zehirlemek istemem sekerim ama izlesen gercekten cok begenirsin simdiye kadar neden izlememisim diye ahh edersin, tabii senin tercihin cidden vakit aliyor cunku :))
bu arada temami begenmene sevindim. aylardir ayni oldugu icin bir degisiklik gelsin istedim, bannerdaki resmin gorunce dayanamayip butun blogu degistirdim :)

Kamina dedi ki...

Ne kimbapsushi Naruto izlememiş mi? Nıcz Nıcz Nıcz...
Ne Kimbapsushi Naruto ve One Piece e mesafelimiymiş?
Nıcz Nıcz Nıcz.

Olmamış diyor ve bu haftanın rüküşü seçiyorum :)

Suspusningi dedi ki...

Ayşe ben one piece ve Ippo'ya aynı anda başladım her birinden 1 günde 10 bölüm izledim bünyeye dokunur mu doktor? hani one piece sorumlusu olarak sana sorayım dedim, çünkü sen gaza getirdin ayrıca neden baştan demiyorsunuz Zoro'yu Nakai Kazuya seslendiriyormuş en sevdiğim seiyuu. Resmen pişmanım bunca zamandır izlemediğime :/

Kamina dedi ki...

Nıhahaahahhahhahha bir onepiece manyağı adayında ilk görülecek semptomlar ortaya çıkmış küçük hanım. Size tadavi olarak günlük one piece dozajınız 2 katına çıkarmanızı öneriyorum :)

Suspusningi dedi ki...

Koşuun bünyeye fazla anime yüklemesiyle adam öldürüyorlar.

Ben kesin müptelası olacağım uzun seriler manyağıyım bir de alışırsam karakterlere allaaah çok fena... ama sizi az takip edeceğim çünkü spoiler almak istemem zaten şimdiden bir şeyler görüyorum aklıma yer etmemişse anlamam umarım. güncele yetişeyim mangasını da okuyacağım muhahahaha

Kamina dedi ki...

Hadi bakalım :))) Şöyle söliim Naruto kadar muhteşem bi seri... Bunda da kötü adamları bile seviyosun... baya baya seviceğini düşünüyorum... bakalım bunda hangi karakter senin favorin olcak... ama ben gene de Roronoa Zoro diyorum başka bişey demiyorum :))

Biz de zaten mangayı okuyan fakat densiz bir arkadaştan bir spoil yemişiz var ya... gerçi biri de aynı spoili senin blogda verdi yanlış hatırlamıyosam... :)) bundan böyle one piece yazısı görünce kaç :)) çok çok heycanlı çünkü be... ama zaten yaz bi de... 1 ayda bitirirsin diye tahmin ediyorum :))

kucukrukiye dedi ki...

olleeeeyyy suspicious da başlamıııış one piece'e..yandın demek isterdim ama o heyecanı yaşadığın için kıskanıyorum seni. bol bol izle, bol bol konuşalım.
bu arada gintamadaki hijikatayı da aynı adam seslendiriyor ya bayıldım o yüzden o karaktere de :)
zoronun sinirlenmesine hastayım zaten..yön duygusunun olmamasına da hastayım,karizmatik hallerine de hastayım..
sanji de gelecek daha eminim ki ona da hasta olacaksın.
ilk başlarda namiye uyuz olabilirsin ama emin ol çok seveceksin :))
gerçi bütün karakterleri aciiipp seveceksin :))
nedense one piece izlemeye başlaman ve sevmen beni inanılmaz mutlu etti :))
olleeey bak yüzümde gülücükler açtı..
ipp nasıl o da güzel di mi ??

@kamina
one piece bu hafta beni hayal kırıklığına uğrattı ya o kadar heyecanla bekledik, flashback vermişler yaa :(((
haftaya nasıl olacak- aaa beraber izleyelim bu haftaki bölümü klasik üçlü olaraktan :)

Kamina dedi ki...

Şüpheli ninja gızı :) ben ayşenin bu tepksini benim blogdaki yazışmada önceden belirtmiştim :) nostradamus gibiyim (masallah dicektim de bu aralar dediim 24 saat yaşayamıyo canıma kast etmiyim ya da cüneyt arkının dedii gibi töresel seppuku yapmıyım:))ama beng de kendisiynen aynı düşünceleri paylaşmıyo değilim... ne biliim one piece geyiği döndürecek +1 arkadaşımızın olması nedense beni sevindiriyo :)

Rukicziim : Şahsen ben de, daha iyi en azından görmediimiz bi bölüm bekliyodum ama neticede flashback lere de ihtiyacım varmış ben gene de sevdim... harbiden de bu haftakini meczidiyekoyde modern onepiece üçlüsü olarak koltuk+sandalye+tabure ile izleyelim :)

Suspusningi dedi ki...

@ikinize birden yazıyorum: Şüpheniz olmasınki Tanrı Zoro'yu ben seveyim diye yaratmış ahahaha dün izlerken "acaba Zoro, baştan son seveceğim bir karakter olur mu? nolur olsun amen" dedim.

Evet bir yetişeyim size ne muhabbetler dönecek kim bilir awww bu bile heycanlı yahu... Ayrıca Gintama'dan hijikata evet ve Sengoku Basara'dan Date Masamune'yi seslendirmesi de cabası en sevdiğim karakterlerin adamı resmen :D Çok büyük süpriz oldu bana.

Ya Nami dediğin gibi uyuz gidiyor şu an ama eminim severim sonra zaten ben de Sanji'yi bekliyorum merakla sevecek gibiyim onu da. Bu arada luffy'yi atlamayalım onu da gözümdeki bütün iticliği silindi gitti Naruto gibi bağrıma basar mıyım göreceğiz.

İppo'ya gelirsek evet onu da beğendim çok ikisine aynı anda başlamak inithar gibi ama :D

Hadi ben One Piece'e kaçtım B) ...(hep bunu demek istemişimdir)

Kamina dedi ki...

Ben one piece yi yıllaaaar önce starda görmüştüm.. türkçe çevirisinden olsa gerek biraz hıyar gibi gelmişti... asıl hıyar olan benmişim (yani matrix teki gibi kaşık bükülmüyo bükülen aslında benim hahahaha :))

sonra en sonunda rukilerin baskısıyla başladım ve şunu söyleyebilirim ki Luffy yi de Naruto kadar seversiin... inanılmaz karakterler yaratmış adamlar... (ama son söz olarak Roronoa Zoro...!!! diyorum ben yine...:))

kucukrukiye dedi ki...

allaaahh fena gaza geldim bu duygusal naruto yazisindan sonra korkarim bir tane de one piece yazisi gelecek..
yorum cevaplamada biraz geciktim kusuruma bakmayin evde 1 hafta yalniz kaldiktan sonra bu aksam biri zenci biri ispanyol 3u amerikali 2si turk olmak uzere 7 misafi agirladim..biraz agir geldi. uluslararasi calismak zormus..
bu arada amerikalilarin konustukalrindan bisey anlamadim..ingilizce mi bilmiyorum ne!
neyse ben de prince of tennise kacar..sevgilerimle esen kalin :))

kimbapsushi dedi ki...

haftanın rüküşü seçildiğimi yeni görüyorum^^' ama gereken gazı aldım sanırsam.

ahan da size hayatınızın en zor sorusunu soruyorum o zaman, önce one piece mi naruto mu?

(bu yorumu 2. kez yolluyor olabilirim, öyleyse birini silersin ruki chan)

Kamina dedi ki...

Ahan da cevabım :)

Önce bi global variable tanımlayalım :)

Yazı = One Piece
Tura = Naruto

Şöyle bakarsak eğer:
Naruto (Başından sayarsak) 387 de.Bu gün çıktı son bölüm

One Piece 458. bölümü gelcek hafta sonu çıkacak.

İkisi de gayet uzun ve tek kelimeyle muhteşem seriler.

Yukarıda tanımlamış olduğum global veriable ları kullanarak yazı tura atmanı önerebilirim sadece :)

YRM dedi ki...

yazının tamamını okudum tüm naruto severler yada naruhina fanatikleri aynı görüşte sanırım :) (bu arada yorumların tamamını okuyamadım artık :) ) bende bir naruhina fanatiğiyim ve karşı olmadığım tek fanatizm :)
yazın için teşekkür ederim harika bir yazı bir yorum yapmadan ve paylaşmadan geçemicem yazılarının devamını da bekliyorum.
++ boğazın düğüm düğüm olması durumunun ne demek olduğunu 153. bölümü izlerken öğrendim.
166. bölümde ise daha bir çok şey öğrendim ve hala öğreneceim şeyler olduğuna inanıyorum...

kucukrukiye dedi ki...

hosgeldin bloguma YRM. sanirim naruto izliyorsun (naruto derken shippuuden degil)
hislerimi anladigin icin cok tesekkur ederim.. bazen manyak deli anime hastasi olarak nitelendirilsem de benim gibi insanlarin etrafta olmasi guzel bisi:)

YRM dedi ki...

narutoyu bitirdim shippuuden'den bahsediyorum 153. bölümde jiraiyanın ölümünü haber alması çok üzdü beni söylediği her söz içime oturdu ilk defa bir film için ağladım (aslında jiraiyanın ölümünde de ağlamış olabilirim :) ) 166. bölümde hinatanın açıklamaları benim için büyük bir cesaret kaynağı oldu (fazla özele girmiim :) )
bu arada sadece manyak deli anime hastası mı???
hımh benimki daha fazla :):)

kucukrukiye dedi ki...

naruto tam gaz gidiyor bir suredir..allah nazarladarn saklasin diyorum. ben genelde bir cok bolumde aglamakli oluyorum narutonun ama honkure honkure beni aglattiran bolum sayisi da az degil...
jiraiyanin olum haberini ogrendikten sonra marketin onunde elinde dondurmayla aglayisi mesela...
bak gene fena oldum