25 Nisan 2010 Pazar

Rainbow;Madhouse'un yeni saheseri



Yok biliyorum neseli bir anime secmem lazimdi tanitmam icin ama Rainbow’u gozardi edemeyecegim. Kesinlikle beni son zamanlarda en cok etkileyen anime. Tamam genellikle komedi macera ya da shojo animeleri tercih ederim ama bu apayri birseymis. Cok kisa uc bolumun tanitimini yapacagim.

Seri 1955 Japonya’sinda geciyor. Ikinci dunya Savasi sonrasi ekonomi batmis, fakirlik aclik dizboyu. Dolyisi ile dozen de bozulmus suc oranlari artmis. Hukumet de buna bagli olarak daha sert bir politika izlemeye baslamis. Cok da agir olmayan suclardan(bir ogrenciye tecavuz etmek isteyen bir ogretmeni dovmek ya da ennesinin erkek arkadasiyla tartismak gibi) yargilanip cezalanan 6 genc adamin hapishaneye getirilmesiyle basliyor hikaye.

Koguslarina gonderildiklerinde orada bir mahkumun (SAkuragi yani An-chan) daha oldugunu goruyorlar. Daha gelir gelmez tartisiyorlar fakat gardiyan geldiginde Sakuragi cocuklara birsey olmasin diye kendini one suruyor ve tabii ki fena dayak yiyor. Ilk bolumun sonunda gencler o hapishanede birbirlerinden baska kimseleri olmadigini anliyor.
Ikinci bolumde ise gencler iyice kaynasmis hatta birbirlerine takma isimler vermislerdir. Kendisine cinsel tacizde bulunan adami dovdugu icin iceride olan Joe (mavi gozlu cok nazik bir cocuk) arkadaslarina aslinda yetimhanede bir kizkardesi oldugunu soyler. Daha sonra Joe’nun ziyaretine gelen yetimhane mudurunden kardesinin bir aileye verilecegini ogrenir ve soka girer. Bir kac gun sonra banyo sirasinda bir sekilde dis kapi acilir.
Kacmayi dusunur sekilde disariya bakan Joe’nun yardimina Spoon (hirsizliktan cezalandirilmis, kisa boylu, ailesini atom bombasi yuzunden kaybetmis) kosar. Kendini isirip “Yilan vaar!” diye bagiran Spoon ve ona destek olan digerlerinin yardimi ile olusan kaosta Joe kacar. Tabii ki bizim arkada kalan cocuklari cok fena dovup hucreye kapatirlar. Bu arada Joe yetimhaneye ulasir fakat mudur (pis sapik bir kadin, yetimhanedeki cocuklari kendi-cinsel- zevki icin kullanan bir teyze) coktan polisleri cagirmistir. Mudure ile joe’nun tartismasi sirasinda kiz kardesi gelir ve Joe’dan artik onu takip etmemesini soyler. Joeyu hapishaneye geri gotururler ve tabii ki cezalandirirlar. Kendine geldiginde de kogusuna geri gonderirler.

Ucuncu bolumde Joe geri donmustur, cocuklarin keyfi yerindedir. Buna pis gardiyan (adini hatirlayamadim) inanilmaz kil olur. Cunku Sakuragiden nefret eder cunku bir gun olumunun onun elinden olacagini dusunup cok korkar. O yuzden grubun arasinda etliye sutluye pek karismadan surekli kitap okuyan Baremoto’ya yaklasir ve ona Sakuragi’nin annesini babasini olduren bir katil oldugunu soyler. Dogru mu degil mi hala bilmiyoruz seyirciler olarak. Neyse, Baremoto da gidip Sakuragi ve digerlerinin yaninda bunu soyler. Sakuragi sinirlenir tam Baremotnun akasina yapismisken gardiyan gelir

ve Sakuragiyi alip biro dada cok temiz dover. Sakuragi kagusa dondugunde Baremoto onunla ayni odada kalmaya devam edemeyecegini soyleyip kutuphaneye gider. Neler oldugunu sormaya calisan Mario’yu tersledikten sonra sakuragi de kutuphaneye gitmek icin izin ister. Bu esnada Baemoto kutuphanede gizli gizli Sakuragi den caldigi sigarayi iciyordur, aniden gardiyan gelince camdan sigarayi yanar vaziyette atar ve yangin baslar. Yanginin baslagini duyan gardiyan bizim cocuklarin kogus anahtarini camdan firlatir ve Baremoto’ya da bu konuda sessiz olmasini soyler.

Amaci Sakuragi’nin olmesidir ama Sakuragi zaten kogusta degildir. Bahcede butun mahkumlar toplanir, sakuragi Baremoto’nun yanina gelir ve digerlerinin yaninda olmadigini gorur. Baremoto ona herseyi anlatir. Sakuragi de son sahnede alevlerin icine kosar.
(Arkadaslar An-chan yani Sakuragi karakterine oldum oldum bittim. Karizmatik, kardesleri gozuyle baktigi cocuklari koruyan, sevecen ve yakisikli ^_^-biliyorum bu kadar ciddi bir animeye bunu yapmamam lazim ama gormeniz lazim. Ehihi!)
Bir de Oguri Shun'nun seslendirdigi Mario karakteri de An-chan'a en cok ozenen, muhtemelen buyuyunce onun gibi olacak bir cocuk. Karakter tabii k idaha cok degisime ugrayacak. Ben de onu merakla izleyecegim.

Hiç yorum yok: