14 Temmuz 2010 Çarşamba

Hanasakeru Seishounen



Ne zamandır bir anime tanıtımı filan yapmadığımı dehşet içinde farkettim. Yok yok sakin sakin “aaa ne zamandır anime tanıtmamışım, artık sırasıdır” dedim kendime. Tam gaz giden animelerim arasında canım acayip shoujo izlemek istedi. Ve aylar önce indirdiğin Hanasakeru Seishounen’e biraz şüpheli de olsa başladım. Nedense afişini hiç sevmemiştim, çizimleri hoşuma gitmemiştim, bu seriye karşı manasız bir önyargım vardı ama hiç de öyle çıkmadı. 39 bölümlük animeyi- biraz da boş olduğum için- iki günde bitiriverdim. Şöyle bir konusundan bahsedecek olursak kızımız Kajika çok büyük bir şirketin CEO’sunun kızıdır. Annesi o 2 yaşında öldürüldüğü için babası onu gözlerden bir adada yetiştirmiştir. O adada beyaz leoparı ve candan ada yerlileri ile büyümüş, çok arkadaş canlısı komplekssiz şirin bir oluvermiştir. 14 yaşına bastığı gün babası onu karşısına alır ve ona çok önemli bir sır vereceğini fakar bunu söylemesi için önce Kajika’nın evleneceği adamı seçmesi gerektiğini söyler.

(Li Ren- Mustafa- Kajika)

Bu adaylar 12 yıldır baba tarafından araştırılmış ve seçilmiştir. Fakat baba ne adaylara haber verir ne de Kajika’ya adayların kim olduğunu söyler. Sadece buluşacakları ortamlar hazırlar ve Kajika’da onları görür görmez tanıyacağını söyler. Bu arada Kajika’ya yıllardır aşık olan, onun adada yıllardır ziyaret eden tek kişi olan Li Ren bu adaylar arasında değildir. Baba (Harry Burnsworth) Li Ren’e bu koca avında Kajik’nın yanında olup onu izlemesini söyler. Böylelikle koca avı konseptiyle başlayan ama politika, iç savaş, para ve petrol savaşlarını da içine katarak bambaşka boyutlara giden shoujo animemiz başlar.

(Mustafa ve Kajika)

Benim en çok hoşuma giden adayların da aslında hiçbirşey bilmemesi oldu. Özellikle tanışılan ilk aday, yani Eugene (Kajika onun ölen leoparı Mustafa’nın reenkarnesi olduğunu düşünür ve Mustafa diye hitap eder) ilk başlarda Kajika’yı çok zorlar. Ama Kajika tatlılığıyla ve izlerseniz göreceğiniz yardımlarıyla Eugene’i kendisine aşık eder. Bu diğer iki aday olan Rumaty ve Carl için de gerekli.

(Rumaty - Evet farkettim çok yakışıklı)

Kajika bu üç adayın hepsini arkadaş olarak çok sever ama karar zamanı yaklaşınca işin içine çok ayrı şeyler karışır. Dediğim gibi izlemeniz lazım çünkü 20. Bölümden sonra vıcık vıcık shoujo anime olmaktan bir anda çıkıyor.

Bitişi beni tatmin etti açıkçası. Kimi seçtiğini söylemeyeceğim tabii ki!! ^__^

Son olarak iki tane dünya yakışıklısı anime karakteri (Li Ren + Rumaty) için kızlar bence izleyin. Pişman olursanız bloguma gelip çemkirebilirsiniz. Kabulumdür!!

(Bu da karizmatik aabimiz Li Ren)

3 yorum:

Berre dedi ki...

Ben de çizimleri nedeniyle yanına yaklaşmamıştım bunun. Şimdi merak ettim sen böyle anlatınca :)

Dur bir gidip indireyim :)

kucukrukiye dedi ki...

yok yok berrecim ben de öyle demiştim ama cidden güzel.. indir izle
dediğim gibi beğenmezsen gel cezamı ver:)
blogda bekliyor oliciim

Kamina dedi ki...

Fotolardan çok Gay duruyo ama Rukiciim :)