7 Temmuz 2010 Çarşamba

"Hani One Piece karekterleri ölmezlerdi"- Kamina :(((

(mart 2010-temmuz 2010)
(T__T)
07.07.2010 Bugünü yılımın en kötü günü ilan ediyorum. Bazı başka şeyler de oldu ama bugünün asıl konusu ayrı. Sinirler ancak kendini toparlıyor. Bugün saat 2 sularında bu yazıyı yazmış olsaydım kesinlikle şu an çeşitli küfürler okuyor olurdunuz. Öncelikle Luffy’den başlamak istiyorum. Az da olsa bloğumu takip eden bir kitle var, lütfen içinizde az da olsa hayvan sevgisi varsa bu okuyacaklarınızı bir şekilde yayın etrafa… Bizim başımıza gelenler başkalarının da başını yakmasın.

Luffy şu yazımda aramıza katıldı diye sevindiğim minik bir kedicik. Kamina’nın özür dilerim ama kendini bilmez bir arkadaşı özenti kardeşinin baskılarıyla mecidiyeköy’deki çok ünlü bir petshop zincirinin bir şubesi olan bir yerden yaklaşık 2 milyar verip bir adet küçük british short hair alıyorlar. Kedi ile gelen karnede kedinin ocak doğumlu olduğu ve bütün aşılarının tam olduğu yazıyor. Fakat annesinden daha doğru dürüst süt bile emmeden ayrılıp, “küçük olsun daha sevimli olduğu için çabuk satılır” mantığıyla diğer bebelerin yanına koyulan minik Luffy eve götürüldüğü ilk günlerde evin birkaç yerine tuvaletini yaptığı ve şebeklik yaparak sahibini eğlendirmediği için hasta ve depresif bu denerek kapının önüne konmuştur. Öncelikle evcil hayvan edinmenin kıyafet almakla aynı şey olduğunu düşünen bu zihniyeti ben…Neyse Mert’in aabisi Kamina ben bakarım diyip kediyi alıyor ben de isim annesi olup adını Luffy koyuyorum. Bu olay bundan 1 ay önce filan oluyor. İlk geldiğinden beri Luffy zaten bağışıklığı küçük zayıf bir kediydi ki bu tamamen petshoptan kaynaklanıyor.

Birkaç hafta sonra Luffy’nin vücudunda iltahaplı bir yara çıktı. Kamina veterinere götürdüğünde veteriner (işten anlamayan insan) onun petshopta ısırıldığını ve iltahap kaptığını söylemiş. Luffy o zamandan beri hastalıktan kurtulamadı. O yara iyileşti bu sefer gözü akmaya başladı, üzerine bu hafta inanılmaz bir ishal… Tabii bu sırada sorumlu bir kedi babası olarak Kamina sürekli Luffy’i veterinere taşıdı. Beşiktaş’ta malum bulvarın ismindeki veteriner kliniğindeki kadın “ Bunların cinsi böyle, zayıf olurlar, korkulacak bir şey yok” gibi saçma sapan konuşup durdu. Ama bütün bunlara rağmen Luffy iyileşmedi. Üstelik Luffynin bünyesinin o kadar zayıf olduğunu bile bile 5 aylık kedilere yapılan ağır aşılara devam etti.

Bu hafta ishal ve halsizlik tavana vurunca ben kedi sahibi başka bir arkadaşımdan daha güvenilir bir veterinerin adresini aldım. Oraya götürdük, hatta 2 gece orada kaldı ki serum takılsın tedavisi daha kolay olsun diye. 2 Gün sonra Mert Luffy’i Eskişehir’e götüreceğini söylediği zaman “Tabii götürün, hiç birşeyi yok, ishali de toparladı, birkaç güne düzelir” diyip bizi rahatlattılar.

Sonuç olarak Mert Eskişehir’de milyonuncu antibiyotiğini olması için veterinere götürdüğünde direk Corona virüsü diye teşhis koymuş ve taa en başında ısırma nedeniyle olan yarayı Mert daha görmeden tarif edip bu tür yaralar olabileceğini söylemiş. Zaten Mert yola gitmeden ben Luffynin poposunu yıkarken bacağında da kan oturmuş bir yara görmüştüm. Neyse, oradaki vet de toparlar dedi bir şekilde. Ama hemen ertesi gün yani dün akşam Mert’den kötü haberi aldım. Biz toparlamasını beklerken Luffy kötüleşmiş ve bu sefer de Kedi gençlik hastalığı olduğunu söylemş veteriner. Luffy’cik gözlerini bile açamadan ayağında serum bağıra bağıra acı çekiyomuş Mert gördüğünde. Sonuç itibari ile bu sabaha kadar dayanamamış. Dayanamamış diyorum çünkü veterinerdeydi.

Şimdi sorarım size, biz kime güvenicez. Yani Luffy’nin neden öldüğünü bile bilmiyoruz. El kadar bebe okumuş etmiş üç tane veteriner ve şerefsiz bir pet shop tarafından öldürüldü ve biz izlemekten ve onlara güvenmekten başka hiçbirşey yapamadık. O paragöz adamlara verilen paranın haddi hesabı yok hayır para diye söylemiyorum demek istediğim iyileşsin diye yapabileceğimz herşeyi yaptık. Sonuçta doktorduk dedik güvendik…

Yatacak yeri olmayanlar

1) -Özenip de kedi köper edinip sıkılıp sokağa bırakanlar…

2) - Para hırsı yüzünden el kadar yavruları annesinden ayırıp dezenfekte edilmeyen uffacık kafeslere koyup, aşıları tam diyip- ki bu da yalan- uçuk fiyatlara satan petshoplar.

3) -Yapay yapay sevgi gösterileri dışında aslında hiç bir şey yapmayan hatta hayvanların durumunu daha da kötüleştiren salak veterinerler.

Yine de o salak veterinerlerden raporları alıp en adi olan o petshopun canına okucam. Yasal yollara yeterli param olmadığı için maalesef başvuramıyorum zaten maddi bir beklentimiz yok. Sadece cümle aleme rezil olsunlar, insanlar da petshopların nasıl yerler olduğunu öğrensinler istiyorum.

Dayanıp da okuduysanız teşekkür ederim. Lütfen aklınızda petshopdan pet edinmek varsa hemen vazgeçin. Bakın biz Luxor’u sokaktan değil ama evde zaten çok kedisi olduğu için yavrulara bakamayıp dağıtan birinden aldık. Annesinin yanından 3-4 aylıkken ayrılıp geldi ve hiçbir sağlık problemi yok. Kedi köpek edinmek istiyorsanız lütfen ya barınaklardan, ya dediğim gibi annesinin yanından ya da sokaktan alın. Noolur petshoplara daha fazla para yedirmeyin!!

13 yorum:

SinCap dedi ki...

ayy yazık kediler fazla dayanamazlar zaten benmde bir kedim vardı çirkin diye damdan düştü tam 3 gün bulamadık kayıp oldu sandık en sonunda bulduğumuzda ölecek duruma gelmişti ama yinedi veterinere götürdük en fazla 3 hafta yaşadı felç kalmıştı bide hayvan ölmesin diye çok uğraştık ama o da dayanamadı....çok üzüldüm canım ya..

kucukrukiye dedi ki...

insan çok üzülüyor ya! o yüzden ben cam pencere olaylarına çok dikkat ederim. kedim luxor da daha önce 3. kattan atlamıştı..

Suspusningi dedi ki...

Çok haklı bir yazı olmuş umarım daha fazla insana ulaşır canım! hatta yayalım hemen!

kucukrukiye dedi ki...

bugun birkac yere mail attim hem bilgilendirmek hem de danismak adina.. belki onlardan bir ses cikar.
gelecegin panter emeli olarak dalacam ortaliga yoksa..
hayir luffy sadece bir ornek kim bilir daha kac yavru boyle helak oldu..

Joey Potter dedi ki...

İnsanın bile değeri yok ki hayvanın olsun. Veterinerlik diplomasını pazardan almış adiler. Günah değil mi ona o da can. Pet Shopdakilerde adi şerefsiz. İzninle ben bu yazıyı facede paylaşacağım bir arkadaşım var o da sokakta ölmek üzere olan bir kediyi bulup hayata döndürmüş, belediyenin veterinerlik hizmetinden yaralanmış. Belki nereye, nasıl ulaşacağını bilir.

kucukrukiye dedi ki...

teşekkür ederim joey zaten benim de amacım yazı bir şekil yayılsın hem ben ne yapabileceğimi öğreneyim o pis tüccarlar da rencide olsun

Kamina dedi ki...

Valla bu olaydan sonra biz kime güveneceğimizi şaşırdık... pet shoplar para göz ve şerefsiz... veterinerler paragöz ve şerefsiz... Luffy nin bir bebekten kesinlikle hiç bi farkı yoktu... Davranışları... hareketleri... bakışları... her şeyi bir insan bebeği gibiydi.. hayvanlar bizden aşağı canlılar değildir... hatta bana göre insana göre daha az bozulmuş bir canlı türüdür... onları süs eşyası sanmak salaklıktır... nasıl olsa kucağımdasınız diyip bilip anlamadan çeşitli iğneler ve çeşitli ilaçlar basmayı doktorluk sanan veterinerler şerefsizdir... sadece kar için çoğaltıp satan ve hayvanlara bir kilo domatez ya da bi elektronik eşya olarak bakan pet shoplar adi, üçkağıtçı ve şerefsizdir...

Rukiciim bırakmıcaz bunun peşini... ne kadar insan bilinçlenirse o kadar iyi... yazı için teşekkürler... annem bile 2 gündür alıyomuş konuştum şimdi... o da çok sevmişti Luffy yi...

kimbapsushi dedi ki...

ne kadar üzüldüm anlatamam, gözlerim doldu okurken. bir veteriner bile bu kadar ilgisiz olup, işini bu kadar baştan savma yapıyorsa diğer insanlardan ne umabiliriz ki. bu canlıların tek suçu bir şeyi dillendirememeleri mi? onların da acı çekebildiğini, onların da canının en az bizimki kadar kıymetli olduğunu anlayamayan aşağılık yaratıkların hepsi kahrolsun!

Berre dedi ki...

Ah yazık ya, kedileri de o kadar severim ki, çok üzüldüm rukiye.

Ne yazık ki insanların dahi ihmal kurbanı olabildiği bir ülkede yaşıyoruz, başka canları mı umursayacaklar o düşüncesizler?!

kucukrukiye dedi ki...

sağolun kızlar valla..bizim de en zorumuza giden zaten bu, hayvancıkların hayatı eğer biraz daha değerli olarak görülseydi bunlar başımıza gelmezdi. Yani ben daha nasıl para koparırım diye bakan vetler, en çok hayvanı nasıl satarım diye bakan petshoplar olduğu sürece hayvanseverlerin de hayvancıkların da daha çekecekleri var.
yani okumuş bu insanların hayvanlara ne kadar ilgisiz olduğunu görünce insanın doktorlara olan inancı da azalıyor.

ser_min dedi ki...

Benimde kuşum böyle öldü. Zaten ben birde veterinerlerin sadece kedi köpek sağlığı ile ilgilenmelerinden aşırı şikayetçiyim. Ulan sen hayvan doktoru değilmisin ee benim kuşumda bir hayvan değilmi? Hastalandığı zaman kaç veteriner gezdim anlamadıkları için hep başka kapılar çaldım. Üstelik benimle kuş için veteriner aradım diye dalga geçenler bile oldu. Onlarında ağzına s*çim. En son bir veteriner buldum kötünün iyisiydi. Yok mineral verdi yok antibiyotik hiç bir b*ka yaramadı. Üstelik elimle besliyordum şırınga ile. Ve bir gün sabahlara kadar acı çekerek öldü. Kasılmadan kafeste bir yerlere çarptığından ölene kadar elimde tuttum. Hayatımda yaşadığım en iğrenç saatlerdi. Sonrasında Sarhoşluk Hastalığına yakalandığını televizyondaki bir haberden anladık. Çaresi zaten yokmuş. En başından söyleseydi gerizekalı vet. en azından kendimizi hazırlardık. Gerçi ne kadar hazırlayabilirdik o da ayrı bir konu.
Ancak ülkedeki veterinerlerin b*kluğu kesinlikle bir gerçek. Doğru düzgün işini yapan yok malesef. Daha ne denir ki...

kucukrukiye dedi ki...

kiyamam yaa!! haklisin canim sen de acini ve sinirini cok iyi anliyorum emin ol.
gercekten eskiden hayvan sahibi olmadan once abartiyorlar filan saniyordum, biraz hoduktum evet..ama yok yaa!resmen ailenden biri gibi oluyorlar. gercekten de luffynin yeni dogmus aciz bir bebekten farki yoktu. senin kusunun da..
ama iste veterinerlerden baska care de yok..yani onlara goturuyorsun ne yapacaksin...ama onlar da bi boktan anlamiyorlar...
yani tamamen caresiz sacma bi durum...

ser_min dedi ki...

Annesinden daha yeterince beslenememiş bir hayvanı nasıl ayrırsın ya! Tabiki gençlik hastalığına yakalanır ve dönüşü yok onun. Ağızları yokki dertlerini söylesinler.
Bakacak cesaretin, yüreğin, sabrın ve ona verecek sevgin, ilgin yoksa almayacaksın kardeş hayvan. Kendisi ile ilgilenemeyenlerin köpek aldıklarını biliyorum. Sonra tabiki sokaklara. Zamanında ailende sana bakamamaktan, yeterince şirin olmadığından, şirinlik yapmadığından sokağa atsaydı ne yapardın. Hiç düşünmüyorlar. Umarım birgün bilinçlenecekler.