21 Temmuz 2010 Çarşamba

neredeydin rukiyeee..diyenlere (varsa tabii ki)

Ay başına düşen yazı ortalaması büyük bir hızla düşerken artık bu gidişe bir dur demek gerektiğini düşünüyorum. Her gün her gün yazıları ve mızmızlanmalarıyla başınızın etini yiyen bu Rukiye en boş olduğu günlerde neden bloğuna bişiler yazıp saçmalamıyor, yoksa sıkıldı mı aman ne çabuk sıkıldı gibi şeyleri lütfen aklınıza getirmeyin bloğumun güzide misafirleri.

Tamam kabul. Okulum bitti mezun oldum ama beni az biraz tanımışsanız kesinlikle boş duramayacağımı anlamışsınızdır. Hayır mızmızlanırım, çok iş var kahretsin derim ama boş boş yatamam. Yatsam da 2. Ve ya 3. Gün moralim bozulmaya başlar, kendimi işe yaramaz hissederim.

Daha önce bahsettim mi hatırlamıyorum ama tam okulum bitecek çok sevdiğim bir hocam bana bir projede çalışmak isteyip istemediğimi sordu. X üniversitesiyle beraber yapılacak projenin yazın yazılması ve 5 Eylül’de Tübitak’a sunulması gerekiyordu. Eğer kabul edilirse 3 yıl sürecek bu proje sayesinde araştırma görevlisi olabilecek ve bana hayli hayli yetebilecek bir maaşım olabilecektim. Ben tabii ki balıklamasına atladım. Böyle bir imkan kaçar mıydı?Tabii ki hayıııır.

Ama geçen sene yazın İstanbul’da ders yüzünden bir daha yazları kalmayacağıma dair kendime ettiğim yemini unutmuşum. Sıcakta bu işler olmuyor sevgili okuyucu. Olsa da çook zor oluyor. Şimdi her hafta olan bir toplantı ve o toplantıya yetişecek değişik işleri bitirmem gerekiyor. Eğlenceli bir yandan ama çok sıcak breh!! Evin içinde beni gaddarca kovalayan güneşten kaçıp gölge ve serin yer mi bulayım, oturup makale mi okuyayım bilemiyorum.

Neyse bu da yetmedi evet bu da yetmedi, bu Rukiyeniz kendini manga çevirisine verdi. Suspiciousninjagirl’ün birkaç ay önceki daveti üzerine girdiğim Mangasuyu adlı manga çeviri grubuna kendimi adamış bulunuyorum. Bu kadar zevkli ve tatmin edici bişey olduğunu açıkçası düşünmemiştim. Birsürü cici insanla tanıştım ama en güzeli de sohbetine doyum olmayan bal küpü insan Suspusla olan arkadaşlığımın pekişmesi oldu. Ne yalan söyleyim gerçi yüzüne de söyledim (yok yüzüne değil msnde) çok sevdim ben bu kızı. İnsan kafa dengi, ortak zevklere sahip çok insan bulamıyor, bulsa bile bazen bir şekilde anlaşamıyor. O yüzden pek mutluyum.

(Böyle şeyler işte)

Mangasuyu’na Mert ve aabisi Kamina’yı sürükledim. Şimdi üçümüz New Prince of Tennis, Durarara ve Detroit Metal City mangalarını çeviriyoruz. Hatta ustam Suspus bana edit yapmayı da öğretti artık mangaları hem çevirip hem de düzenleyip okunacak hale getirebiliyorum. Süper di mi!! Ben fazla heyecanlıyım bu konuda mazur görün ^__^

---Reklam içerir---

Manganın suyunu çıkaran şirin grubumuz artık animeye de el attı. Kuroshitsuji II ve Nurarihyon no Mago’nun güncel bölümleri en çabuk en taze bizde…

Bi bakın vazgeçemiyeceksinizzzzzzz…

Buyrun burdan alalım….

8 yorum:

Berre dedi ki...

Çeviri yapmak tabii zevkli, İngilizce'sinden izleyip geçmek varken neden o kadar uğraşıp bir de çevirisini yapayım ki yoksa dizilerin :P

Çeviri camiasına hoş geldin :D

Dur bakim nelere el atmışsınız :)

kucukrukiye dedi ki...

bak bak:))
daha çok manga anime. Umarım beğenirsin berrecim deneyimli bir çevirmen olarak :)

kimbapsushi dedi ki...

yazın çalışmak zor iş gerçekten ama yine de bizi yazılarından mahrum etme.
çeviri olayını da takdir ettim, bir dilci olarak bu işlere el atamadım ya utanıyorum kendimden.

kolay gelsin hepinize, emeğinize sağlık klişesini de kullanmak isterim :)

kucukrukiye dedi ki...

ay tavsiye ederim cok zevkli bi is :))
yok cok bosladim burayi farkindayim yaziciim bundan sonra :)

Suspusningi dedi ki...

Bence projeye bombalama atlasan da olurmuş, senin için havaların sıcaklığını geçen gün kısmıştık kusura bakma yine açıldı :D

Ayşeciğin yazlık günlüğü gibi olmuş. Evet beraber en sevdiğimiz şeylerin suyu çıkarıp kaynaşıyoruz :D
Yazıyı geç gördüğüme mi üzüleyim, yoksa yazdığın samimi duygulara mı sevineyim bilemedim. Her şey karşılıklı tabikiii, modern mecidiyeköy üçlsü mü diyordunuz işte çok memnunuz onlardan.

kucukrukiye dedi ki...

efenim biz de mangasuyuna bulanmis olmaktan dolayi cok mutluyuz..
:D
ay birden burdan yazmak garip geldi :)
nasil ama guzel reklam yapmisim di mi!
minnaaaaa mangasuyunaaaa!!!

SinCap dedi ki...

oh oh oh iyi yapmışsın okuruz güzel güzel çevirilerini..

kucukrukiye dedi ki...

saol cigdoscum, umari begenirsin :)