20 Temmuz 2010 Salı

Yine yeni yeniden liste: Asik Olunasi Anime Karakterleri

Evet sevgili blogseverler uzunca bir aradan sonra cok cilgin bir listeyle karsinizdayim. Kuroshitsuji II’nin baslamasiyla ve ailemizin kahyasi Sebas-chan’I tekrar ekranlarda gordukten sonra yine bu japon kardeslerimizin nasil olup da bu kadar guzel karakterler yaratip cizebildiklerini sorgulamaya basladim. Biz Turk’lerin cizimleri Nasrettin Hoca ya da TipiTip’ten oteye gecemezken adamlar nasil kizlarin ya da erkeklerin yuregini hoplatan karakterleri cizebiliyorlardi. Hayir oturup bunu arastirmadim. Ben direk urune yogunlastim ve oturup izledigim animelerden ne kadar cok yakisikli aabimiz varsa cikarmaya calistim. Aslinda cok zorlandim diyebilirim, cunku shounenlerin buyuk bir kismini, kaliteli shoujolarin hepsini silip supuren ben her animede karizmatik buldugum hatta bazen inceden hastasi oldugum karakterlerle karsilastim. Hatta bazilarini unuttum bile. O yuzden siz de kendi listenizi ya da aklinizdaki karakterleri soylerseniz beni bahtiyar etmis olursunuz.

Bir de sunu eklemek istiyorum ki bu bir en iyi 10 listesi tarsi bisii degildir ki zaten siraya koyamadim. Kafama gore siraliyorum fakat ilk ikinin yerinin gonlumde ayri oldugunu da belirtmek istiyorum^__^

Haydi millet listeyeee….

Ilk olarak cizimine kurban, sessiz karizmatik kilic ustasi Hajime Saito var. Zaten su shinsengumiler icine girdigimiz zaman cikilmasi zor oluyor. Zira hepsi tarihi onemli karakterler oldugu icin bir cok animede (Gintama haric) karizmatik ve yakisikli ciziliyorlar. Gintamadaki cizimlerin kotu oldugunu soylemiyorum ama karakterler karizmatikten ote oldukca komik. Hayir kotu mu? Hic de bile!! Aahahha fazla komik hatta. Neyse konumuza donelim.

Hajime Saito

Ikinci olarak kalbimi yine fetheden Sebas-chan var nam-i diger Sebastian Michaelis. Dunyanin en seytan en sempatik en yakisikli en neko-baka kahyasini sevmeseydik ne olurdu degil mi sevgili animeseverler?

Sebas-chan

Evet su andan itibaren belirli bir sira takip etmeden kafama gore siraliyorum. Ama madem yukarda Hakuoki’den bahsettik oradan gidelim. Dedigim gibi siralamaya baslarsam cikamam diyip sadece kaptan yardimcilari olan Hijikata Touhizo’yu koymaya karar verdim. Sorumluluk bilinci yuksek, soguk gorunen ama aslinda arkadaslarini dusunen bu arkadas karizmatik oldugu kadar yakisikli da goruyorsunuz.

Hijikata Touhizo

Anime yakisiklilarindan bahsedip de Vampire Knight’in muhtesem ikilisini koymazsak olmaz degil mi? Iste karsinizda Zero Kiriyuu ile Kaname Kuran. Ben her zaman Zerocuydum ama Kaname’nin hakkini vermek lazim. Aslinda mangakasinin hakkini vermek lazim bu muhtesem cizimler icin. Helal olsun!

Kaname Kuran
Zero Kiriyuu

Oradan daaa hafif bir ziplamayla D.Gray-Man’e geciyoruz. Cogu kizin delirdigi Kanda’nin aksine ben yaptiklari ve sempatik kisiligi yuzunden Lavi’yi daha cok sevmistim. O yuzden bu animeden de Lavi ile tabii ki ve tabii ki Allen Walker’i eklemek istedim. Allencim evet kucuk minik daha ama cok buyuk isler basardi. Ayrica Crowned clown hali her zaman derim beni en cok etkileyen goruntulerden biridir. Neden oldugunu hala cozemedim ama. Bu arada Tyki Mikk’i de bonus olarak koyuyorum.

Allen Walker
Lavi
Tyki Mikk

Bu kadar bahsetmisken sevgilime bile soyleyemeden derin duygular besledigim Himura Kenshin’i atlayamazdim dogrusu. O “oro” diyisiyle, dovuslerde yaptigi konusmalarla ve sirinligiyle animelerde feminen karakterlerin nasil asik olunasi karakterler haline getirildiginin bir kanitidir Kenshin!

Himura Kenshin

Naruto’daaan Kakashi dicem ama yuzunu gormedigim icin fazla yorum yapamiyorum- kendisini cok severim o ayri bisi tabii-.Naruto’dan Shikamaru bence genc nesilden en zeki ve ayni zamanda en gevsek karakter olmasiyla gozume girmis olan biri. Asuma’nin olumundeki sahneler ve manyak akatsuki’yi oldurus bicimiyle kalbimde ayri bir yer edinmistir. Belki karakteri cok sevdigimden yakisiklilar arasina koyarak torpil geciyorum burda bilemiyorum. Ama biri daha var kiii onun yakisikli oldugu ya da daha acikcasi tas gibi oldugu su goturmez bir gercek. Kim o? Tabii ki yondaime Hokage. Naruto’nun babasi!

Shikamaru
Minato Namikaze (Yondaime Hokage)

Bleach’te saymaya baslasam bir suru super cizimli aabi cikaririm -ki bu artik ne kadar sevmesem de mangakasinin yetenegidir- ama Ulquiorra ve Grimmjow’la yetinin anacim. Aslinda Byakuya’da acayiptir. Yok onu koymucam, cok fazla kimono icinde uzun sacli ornegi verdim zaten ^__^

Grimmjow
Kucuk emrah bakisli Ulquiorra

Yeni sezon yayinlanan Uragiri wo Boku .... gibi upuzun isimli animenin karakterlerinden Luka’da takdire sayan. Shonen-ai oldugunu soyluyorlar ki bence degil, cunku Luka’nin ana karaktere olan bagliligi tamamen elemanin bir onceki yasaminda tas gibi bir hatun olmasindan kaynaklaniyor. Ben absurd bir durum goremedim. Shounen-ai’sa da artik yapacak birsey yok. Bir sezon izledim valla...

Luka

Nana'yi unutuyordum az daha. Nana da yine muhtesem insan Ai Yazawa'nin elinden dokulen muhtesem karakterlerle bezeli bir seri. Yani Osaka Nana gibi super bir hatunu yaratmis bu kadin. Neyse bu animedeki en yakisikli aabi olara ben Takumi'yi aday gosteriyorum. Tartisilir...Ren diyenler olabilir, hatta Nobu diyenler bile olabilir...Oyumu Takumi'den yana kullaniyorum ben.

Takumi Ichinose

En son akici olmamasina ragmen en cok severek izledigim animelerden biri olan Wolf’s Rain’deki ana karakter olan Kiba’yi eklemek istedim. Wolf’s Rain bence Bones’un en iyi serilerinden biri zaten bu studyodan pek bos anime cikmiyor. Serideki kurt cizimleri ve epik konusu beni benden almisti. Izlemediyseniz izleyin derim.

Kiba
Benim listem boyle aklima gelmeyen gercekten onlarca hatta yuzlerce baska karakter olabilir. Cunku adamlar ciziyor kardesim, guzel ciziyorlar. Bize de izleyip hayran hayran bakmak dusuyor. Anime karakterlerine olan hayranligin ne bileyim Johnny Depp’e olan hayranlik gibi oldugunu dusunuyorum. Asiriya kacmadikca bir problem yok. Di mi? Di mi?

15 yorum:

sadako dedi ki...

oldukça zevkliymişsin, onu anlamış bulunmaktayım :D

yalnız nana'nın bütün erkek karakterlerin yakışıklı. yasu bile kel olmasına rağmen çok karizmatik. aslında shin de çok tarz. ama ren daha olgun bir görüntü çiziyor. nobu'nun gülüşü de...
seçemeyeceğim ben gene o_O

kucukrukiye dedi ki...

nana'da ben de zorlandim baya ama takumi bence en superi o yuzden onu yazdim yoksa ddigim gibi ai yazawa'nin cizimlerinden cikan cirkin adam yok!

Suspusningi dedi ki...

ahhh canım, Saitou en başta olmayacak da kim olacaktı zaten di mi?, ama Sebastian da bir o kadar fena hani :D

Bu arada Minato kesinlikle çok yakışıklı ya allah kahretsin. Bunu hiç söylemeyi düşünmüyordum ama her gördüğümde kalbim pır pır ediyordu. az gözüktüğünden mi acaba?

Gerisi de on numara olmuş ama benim önceliğim Gintoki olurdu sanırım. Bleachden de say say bitmez hani, Ulquiorra, Hisagi, Ukitake, Kensei, Stark.....

Çok gaza getirici bir yazı olmuş tebrik ederim :D

kucukrukiye dedi ki...

aaa starki nasil unuturum yaa!! ukitake yakisikliliktan ziyade sempatiklik konusunda listede ust siralarda.. bi de sempatikler listesi mi yapsam..yok artik di mi!

usenmesem de bi de baayan versiyonunu yapsam, soyle robinin nana'nin oldugu..

kimbapsushi dedi ki...

oyş pek güzel olmuş,yalnız bana bir yandan da anime konusundaki eksiklerimi hatırlattı^^'
yani listeyle ilgili şu bence de süper, şuna katılıyorum tarzı bişe de diyemicem çünkü hepsi pek hoş. sayende tanımadıklarımı da tanıdım ve animeleri de listeme aldım böylelikle (ne kadar yüzeysel olduğumu da anlayın, yakışıklı karakter barındırmayan anime izlemem yo hayır)
benimkilerin çoğunu zamanında en sevdiklerini yazdığın yazıda yazmıştım, tekrarlamıyorum (eminim herkes de meraktan çatlıyordu^^)

kucukrukiye dedi ki...

usenmedim kopyalayip yapistiriyorum:)
1.L- death note (tartışmasız 1 numerom)
2.Zero- vampire knight (hala çok severim)
3.vincent-ergo proxy (ilk bölümlerde pek gariban, bir de değiştikten sonra görün)
4.Kyohei-Yamato Nadeshiko shichi henge(sarışın sevmez idim ama bu kerata başka)
5.Lelouch-code geass(cool ve zeki bir de menekşe gözlü zero gibi)
6.Mamoru-Maskeli Şövalye- sailormoon (valla ilk aşklarımdan, çocukluğumun kahramanı koymasam gücenirdi)
7.terry-candy candy (yine çocukluk)
8.Lowell-lady georgie (bu şok edici animeyi çocukken defalarca kez izlemiş ve ağlamıştım)
9.tsubasa(haha şaka şaka) aklıma başkası gelmedi ama muhtemelen bu yorumu yollayınca gelicek:)
aslında manga karakterleri olsaydı beast master'dan leo, totally captivated'dan mookyul da diyebilirdim:)

demissin, goruluyor ki buradan bi zeroyu tutturmusum :)
ama hakuoki shinsengumi kitan'i tavsiye ederim siddetle, hem eylulde yeni sezonu da geliyor. izlersen yeni sezona da yetisirsin

kimbapsushi dedi ki...

ahahah sağol rukicim, bu emeğine karşılık olarak ben de dediğin animeye başliciim en kısa zamanda, bu güzelliklerden mahrum kalmak istemem :P
bir de bişey isticim böle hızlıcek anime indirebileceğim bir site yazarsanız bana müteşekkir oliciim :)

kucukrukiye dedi ki...

ya canim nerden indirecegine bagli;
ama ben sana
www.animetake.com'u oneriyorum bir cok siteden link ve torrent olanagi sunuyor.
http://www.animetake.com/anime/hakuouki/
hatta buyur burdan yak

kimbapsushi dedi ki...

süpermiş burası canım çok teşekkür ederim, ben hala torrent olayına girmedim o yüzden zaten çoğunlukla rapid veya megaupload kullanıyorum. indirmeye başladım bakalım gelişmelerden haberdar ederim ruki chan :)

kucukrukiye dedi ki...

ben sürekli bu siteyi kullanıyorum animelerde çok hızlı koyuyorlar yeni bölümleri de.
beğenmene sevindim inşallah seriyi de beğenirsin ki bence kesin çok seveceksin:)

Intergalactic Girl dedi ki...

liste harika ^^
nedense okuyunca aklıma terry grandchester geldi.
yaş 7-8 okuldan eve koşarak gelinir, şeker kız candy televizyona kitlenmiş bir halde izlenir.
ertesi gün okulda konuşulan tek şey terry'nin yakışıklılığı olur
auhauha

kucukrukiye dedi ki...

okulu kirip sigara icen romantik serseri...
bir nesil turk kizinin standartlarini belirledi yemin ederim!

kimbapsushi dedi ki...

öncelikle saito kun burayaaa saito kun burayaaa diyerekten çirkinleşmek istiyorum.

anlayacağın üzere rukicim hakuouki'yi bitirdim ve bayıldım!gerçekten tam benim ağzıma layık bir animeymiş kendisi, yeni sezonu nasıl bekliycem diye kara kara düşünüyorum. bir ara bloga bir şeyler yazabilirim becerirsem. sağol tavsiyen için çok memnun kaldım ama şu konuda anlaşalım saito'yu kendime isterim:)

gerçekten çok sürükleyici bir konusu var, tabi yakışıklı shinsengumiler de cabası. tam heyecan tavan yapınca ara vermeleri de hiç iyi olmamış, daha karpuz kesecektik nidalarıyla bitirdim. tekrar sağol canım valla tam benlikmiş, bunun kardeşleri varsa çekinmeden tavsiye edebilirsin:)

son olarak bu listeye kötü adamımız kazame ve de yine shinsengumilerden okita da girebilir bence^^

kucukrukiye dedi ki...

şekerim saitonun dünya malı olması bence kızlar arasındaki barış için en önemli faktörlerden biri..suspusla olabilecek tartışmaları bu şekil bertaraf ettik biz:))

hakuokiyi beğendiğine sevindim ki 100% emindim seveceğine çünkü o seriyi sevmeyecek bir bağyan ben düşünemiyorum varsa da gözüme görünmesin :) dediğin gibi konu da güzel ve çizimler... her biri ayrı mohteşem:)

listeye shinsengumilerden minimum miktarda almaya çalıştım yoksa bütün listeyi bir anime dolduracatı..
sonuç olarak : böyle de çizilmez arkadaş...

Unknown dedi ki...

off zevkin iyiymişte kuroko tetsuya nın yenini tutamazlarya bi sebi-nyan la grimmjow , tyki , allen , hijikata ,minato,mello usui ,zero,... bu liste azdaha surucek sanki ya neyse ama bu liste cittenn can alıcı olmuş be kardeşim x3