17 Nisan 2010 Cumartesi

Bol animeli 2010 bahari

Eveeet gelen baharla beraber bir suru yeni anime de bilgisayarlarimizi senlendirdi. Bu sezon 32 tane anime vizyona girdi . Tabii bunlarin arasinda ikinci sezonunu yapan benim bir turlu izlemeye yanasamadigim K-ON gibi animeler de var. Dogal olarak bu animelerin hepsinin izlenebilir olmasi imkansiz ama iclerinden yuzune bakilir cinsten olanlari ve cok umutlu olduklarim var.

Kaichou wa Maid-sama!

Mangasini takip etmeyi biraktigim Kaichou wa Maid-sama’ nin yayinlanan ilk iki bolumunu izledim. Evet guzeldi ama nedense hala daha Kimi ni todoke’nin yanina yaklasamiyor benim gozumde. Yani tamam tarzlari da farkli. Kimi Ni Todoke daha bir duygusal romantikti bunda komedi ogeleri daha yogun ama ne bileyim. Bu sezonun shojolarinin basini ceken bu animenin beni daha cok cekmesi gerekirdi. Bu devamini izlemeyecegim demek mi oluyor. Tabii ki hayir. Su an 3. Bolumu iniyor bile ^_^. Takumi’yi gormek icin bile izlenir-ki kendisi en sevdigim manga karakterlerindendi. Ayrica seslendirmesi de cok iyi olmus. Tam kafamda canlandirdigim pek sallamayan cool cocugu yansitmis. Bakalim 13 bolumluk bu kisacik anime bittiginde nasil bir sey olacak. Kimi ni Todoke gibi cat diye ortasinda bitirecekler biliyorum. Ama yine de bu sezon izleyeceklerim arasinda bulunuyor Kaichou wa Maid-sama!

Ichiban Ushiro no Daimaou

Hayatimda hic ecchi bir anime izlememistim. Hatta bunun oyle oldugunu bilmeden ilk bolumunu izledim cunku afisinde basrol oyuncusunun psikopat durusunu cok begenmistim . Ama bambaska komik birsey cikti. Konumuz cok iyi bir insan olup bas rahip olmayi hedefleyen Sai Akuto’nun cok prestijli bir buyu okuluna nakil olmasiyla basliyor. Bas rahip olmak icin yere cop bile atmamasi gereken butun iyilikleri yapan bu arkadasin hayati bir saglik kontrolunde simdiye kadar hic yanilmamis bir buyucu ruh tarafinda Seytan Kral olacagi soylenmesiyle degisiyor. Konu eglenceli. Karakterler eglenceli. Iyi niyetli ama kaderinden kacamayan bir abimiz, samuray bir tomboy kizimiz, sessiz ama cogu yerde komik bir androidimiz var simdilik elimizde, ve tabii ki bol bol ecchi sahne. Daha henuz onlara alismis degilim ama bu kadar anime izledim bir ecchi izlemedim demeyeyim artim ^_^

Angel Beats!

Internetimin azizligine ugrayip hala daha indiremedigim ama 100% izleyecegim bir anime Angel Beats! Air, Clannad, canaan gibi super animelere imza atmis Key ve P.A Works tarafindan yapilmis. Bana nedense Haruhi’yi hatirlatiyor her baktigimda. Sanirim resimlerinde gordugum kizin sac seklinden, haruhi ile ayni ya. Bir de konser sahnelerini gordum. Bakalim. Umitliyim bundan da.

Hakuouki

Ne zamandir Edo zamanini anlatan bir anime izlememistim. Shinsengumilere filan dayanamam izlerim her turlu. Zaten Japonlarin kuluturunda de o zamanlarin ayri bir onemi ve yeri var. Hatta daha dun Kaichou wa Maid-sama’nin ikinci bolumunde vardi. Takumi Shinsengumilerin unlu mavi kiyafetini giyiyordu. Bu anime de iste o donemlerde geciyor. Garip bir sekilde oyundan uyarlanmaymis. Hem de Japonlarin dating oyunlarindan. Babasini ararken bir canavar tarafindan saldiriya ugrayan ve o yorenin shinsengumisi tarafindan kurtarilan kizimiz, bir sekilde onlarin arasina girer ve onlarla yasamaya baslar. Bol miktarda yakisikli abimizin oldugu, karanlik bir konuya sahip bu anime kacmaz diye dusunuyorum.

Senkou no Night Raid

Bu sezon oldukca cok tarihi anime var. Bu da yine onlardan biri. Japon-cin savasinda cin’de ajanlik yapan 4 kisinin basindan gecenler anlatiliyor sanirim. Daha izlemedim cok da bir bilgim yok acikcasi. Ama internette bu sezonun en cok beklenen animeleri arasinda sayiliyor, vardir bunun da bir kerameti..

RAINBOW Nisha Rokubou no Shichinin

Iste en cok umitli oldugum psikopat anime. Normal animelerden daha farkli daha gercekci ve karanlik bir seri. Mad house yaptiysa iyidir zaten. Gozum kapali indiririm. Hele konu da ilgimi ceken bir konuysa ki bu durumda ikinci dunya savasi sonrasi Japonya’si soz konusu, indirdim gitti. Ama bunu da hala izlemedim. Ikini bolumu yayinlanmis, biraz biriksin ondan sonra baslayacagim. Ilk bolumune soyle bir baktim da, harika gorunuyor. Gerci herkesin kaldirabilecegi bir anime degil. Actigim sahnede hapishaneye yeni girenlere yapilan malum utancverici saglik testi vardi. Bu arada Oguri shun'un da ilk defa seiyuu luk yapacagi anime oldugunu belirtmek isterim. Her bir seye el atip altindan kalkiyor kurban oldugum ^_^

Acilis sarkisi da pek bir guzel. Coldrain diye bir gruptan we’re not alone.

Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru

Bu da izleyeceklerim arasinda sonuncusu. Ilk bolumunu dun aksam izledim. Shonen ai olmasindan supheleniyorum ama bu sezon bir degisiklik yapip bir tane de boylesini izleyeyim dedim. Vampire Knight ile nobaru no ou arasi bir sey anladigim kadariyla ama konusu ilginc geldi. Soyle ki; ailesi tarafindan terkedilmisyetimhanede buyuyen , son zamanlarda garip ruyalar goren ama hatirlamayan (ruyasinda kadin oldugunu goruyor) insanlara dokununca onlarin acilarini hissedebilen bir kiz kilikli duygusal Yuki’miz var. Olaylar onun etrafinda donuyor. Anladigim kadariyla klanlar savasi gibi bir durumlar soz konusu. Onu gizliden takip eden koruyan birileri filan var. Bakiniz resimdeki siyahli aabi.

Simdilik benden bu kadar. Tabii ki ilk bolumlerden pek birsey anlasilmaz. Bir kac bolum gectikten sonra bazilarini izlemeyi birakabilirim. Belki baska cok guzel seriler olabilir, onlara baslayabilirim. Zaten halihazirda devam eden fillerlardan cikip tam gaz devam eden Naruto ve bleach, bitanecik One Piece’im, FMA’m ve cok iyi giden Fairy Tail’im var. Bol animeli bir bahar beni bekliyor. Yattaaa!!

6 yorum:

Berre dedi ki...

Rukiye yw, 3. bölümün altyazılı versiyonu çıktı mı? Benim takip ettiğim grup Eclipse daha çıkarmamış. Var mı başka bildiğin :P

kucukrukiye dedi ki...

http://www.megaupload.com/?d=EWEYFZ9I

megaupload linki canim.
[FFFpeeps] Kaichou wa Maid-sama 03 [720p] diye arat torrent kullaniyorsan bulursun. Ben izledim pek eglendim. Bu arada Rainbow'da pek bir guzelmis. Beklentilerimi bosa cikarmadi

kimbapsushi dedi ki...

Animeleri görünce ağzımın suyu aktı, hergün 48 saat olmalı!!
Kaichou mangası benim de yarım kaldı, ama anime giderek güzelleşmekte. Usui candır diyorum,seslendirme konusunda görüşlerine katılıyorum. Bir Kimi Ni Todoke değilse de izlemeye değer.Hem online izlenebilen hem de indirme linklerinin olduğu şöyle bir link verebilirim naçizane, yeni bölümler hızlıca yüklenmektedir:

http://www.animecrazy.net/kaichou-wa-maid-sama-anime/

Berre dedi ki...

Teşekkür ettik :)

inferidii dedi ki...

özellikle RAINBOW Nisha Rokubou no Shichinin kesinlikle kaçırmıcams. bi de angel beats.. ama geçen seneden izleyemediğim çok eksiğimde var. daha çok çalışmam lazım çook :))

kucukrukiye dedi ki...

valla rainbow pek bi guzel. uragirili olan da bekledigimden iyi cikti. ama dedigim gibi her an boys love cikabilir ortaya. bi de hakuoukiyi begendim..amaaan angel beats!ler var daha onlari da bu aksam izleyeyim.
cidden bunlar da is yani :))