2 Şubat 2010 Salı

kare kano & eensy weensy monster


Asil ismi Kareshi Kanojo no jiou (yani his and her circumstances). Benim okurken en cok zevk aldigim mangalardan , izlerken en cok guldugum animelerdendir. Evet, hem mangasini hem animesini bitirdim. Hep yaptigim sey.
konusunu hemencecik anime.gen.tr den alayim.

Herkes; en iyi olmak, kıskanılmak, farklı olmak, herkes tarafından taktir edilmek ve parmakla gösterilmek ister. Yukino Miyazawa da çok farklı değildir. Kızların olmak istediği gibi, erkeklerin ise aşık olduğu biridir. Ancak evinde pijamasıyla, gözlükleriyle sıradan bir kız imajı çiziyordur. Her şey mükemmel giderken Soichiro Arima adında bir sorun ortaya çıkar. Notlarıyla, görünüşüyle, herşeyiyle Yukino'ya rakiptir. Elbette bir tane en iyi olmalıdır ve bu da Yukino olmak zorundadır ama Soichiro, kazara maskenin ardındaki Yukino'yu görür. Yukino, gerçeği söylememesi için Soichiro'nun tüm işlerini yapmaya başlar. Kısa bir süre sonrada düşmanın da aslında bir maske taktığını farkeder ve aralarında bir yakınlaşma başlar.

En cok sevdigim shojo mangalardan olmasinin en buyuk nedeni hem kiz tarafindan hem de erkek tarafindan anlatilmasi olayin. Yani genelde shojo mangalar hep kizlarin ozunden onlarin acisindan aktarilir ama bu farkli. Hem karakterleri de cok sirin. Yukino bana biraz Hotaru no Hikari deki Hotaru'yu hatirlatmisti. Evde farkli, disarda farkli olmasi bakimindan, aaa Nobuta'daki Kame'nin canlandirdigi Shuuji karakteri de boyleydi. Acaba bu Japonlarin kulturlerinde onemli bir yerde mi bu? Bilmiyorum.
Animesinde kullanilan teknikten de bahsetmek lazim. Benim izledigim diger animelerden cok farkliydi. Ornegin cok fazla manga vari sahne vardi. Soyle ki, mangada biri dusunurken hayal kurar yanlarda yukaridan asagiya onun dusunceleri yazilir ya. o teknigi animede kullanmislar. Ya da belli bir yerden sonra sapitip animasyon degil de kagitlara cizilmis karakterleri kukla gibi gercek yasamda oynatarak ya da animasyon goruntunun uzerina yapistirarak cekmisler sahneleri.. Ilgincti.. ama o bolumleri cok begendigimi soyleyemecegim.

Aslinda mangada sadece basrollerdeki erkek ve kizin iliskileri yok, arkadas gruplarinin da hayatlari anlatilmis. O yuzden sig ve monoton degil. Zaten Masami Tsuda'nin mangalari genelde oyle oluyor. Hele bir Eensy Weensy Monster diye mangasi vardir bundan daha kisa okuduktan sonra tadi damaginizda kalir.
bunda da gayet ortalama bir kizimiz var. Bu kizin en yakin iki kiz arkadasi cok zeki cok guzel ve goze batan kizlar. Bu kizimiz da onalrin yaninda sanki gorunmez oluyor ama cok cici bir kiz oldugu icin bu onun umrunda degil, hayatindan memnun. Taa ki okulun prensi ile karsilasincaya kadar. Garip bir sekilde okulun prensiyle karsilasir karsilasmaz kizimizin icindeki canavar ortaya cikiyor ve bambaska hircin bir insan oluyor. Daha once kimse tarafindan kotu davranilmamis okul prensi de kizimizla karsilasinca yavas yavas degisiyor. Manga 12 bolumcuk tam yemek sonrasi tatli kivaminda. Kare Kano'yu izlemenizi ya da mangasini okumanizi siddetle tavsiye ederim. O tarz manga bulamayacaksiniz bitirince bir sure, o ara da Eensy'yi okursunuz.

(canavar da bu, ne kadar seker di mi?)

Bir de bunu koymasaydim catlardim. Ne olur bir dinleyin, inanilmaz seker bir sarki. Kafanizi sallaya sallaya eslik ettirmek ve dile takilmak gibi kotu ozellikleri var ama.


Kare kano AMV- Yume no Naka E -
Yükleyen Bunny-da5. - Sanat ve animasyon videoları.

Hiç yorum yok: