19 Şubat 2010 Cuma

allahin emriiii....


Bugun biseyler yazmadan yatip uyusaydim cidden olmazdi. Nasil denir de bilmem ama ben bugun sanirim sozlendim. Aileler tanisip nisan ve evlilik hakkinda konusunca soz mu oluyor simdi. Haha ondan oldu ama biraz klasik prosedurden uzak oldu.
Ilk olarak bizim evde toplanilmadi. Sanirim ilk bir kiz evinde gorusme gibi bir gelenek varmis. Biz babamin egitim enstitusunden bilmem kac yillik aile dostumuzun evinde bulustuk. Nedeni de Mert'in babasinin da Mehmet Amca'nin bilmem kac yillik arkadasi olmasi. Mehmet Amca bir birini takip eden iki 3 yil boyunca ilk babamin ikinci de Mert'in babasinin ev arkadasiymis. Ama telefon disinda hic gorusmemisler. Amac yillar sonra Mehmet amca ile Mertin babasinin karsilastirmak biraz da gergin olmasi beklenen atmosferi yumusatmakti.
O karsilasma anini gormeniz lazimdi. Mehmet amca gunes gozluklerini takti, basina da bir bere. Oyle karsiladi Mertleri. Mert'in babasi da sonradan anlattigina gore bi tedirgin olmus haliyle bu kim, ne oluyor diye. Ama tabii olay anlasilinca cok sevindi. Zip zip ziplayip sarildilar birbirlerine filan.. Guzeldi..sonrasinda 6 ogretmenin anilari..Babamlarin ogrencilik anilari, Mehmet Amcalarin ev anilari derken samata kahkaha gecti gece.. Bi ara Mertin babasi olaya hic girmicek filan sandik ama "Neyse Kenan Beycim biz buraya hayirli bir mesele icin geldik" diyerek konuyu bagladi.
O klasik allahin emri peygamberin kavli soylenmedi. Cocuklarimiz boyle bir karar vermis, Allah tamamina erdirsin denildi. Biraz ayrinti konusuldu. Bol bol yemek yendi, raki sarap icildi.. Herkes mutlu dagilindi.
Zaten bizim amacimiz da boyle rahat gecmesiydi. O yuzden icime sindi. Klasik kiz evinde kahve pismeli, gerdan kirmali, gergin babali bir tanisma ve soz olmasindan o kadar korkmustum ki...Sans yuzume guldu de Mehmet Amca'nin ortak arkadas oldugunu ortaya cikardi.
Neyse, keyfim pek yerinde. Yarinda Luxor'umun kisirlastirilmasi ameliyati var..Ayrica Yaz Savaslari filmi var..Sonrasinda kuzene gidecegiz..Ooohh..Okulum da pazartesi aciliyor. Asistanliga basliyorum. Gel keyfim gel.
Opuyorum hepinizi..Esen kalin a dostlar.

8 yorum:

serrose dedi ki...

tebrik ederim Allah tamamina erdirsin :D

Fato dedi ki...

:D Allah tamamını erdirsin kuzu :) Darısı benim başıma diomuş :) Tabii işin şakası. Benden uzak dursun bi süre söz nişan :D Daha sevgili bulamadımki :)

âyine dedi ki...

ne güzel bir haber bu :d tebrik ederim, mutlu olun bir ömür boyu :d

kucukrukiye dedi ki...

tesekkur ederim herkese. valla daha ne oldu ben de anlamadim. nisana dugune daha cok var sanirim ondan. ama yine de bi heyecan telas sarmadi degil :)
bana ters bu isler diyordum, icine girince oyle olmuyormus:)

Janoomma dedi ki...

Ben "evlilik de neymiş?" diyenlerden biriydim! Ama gel gör ki, dediğin gibi, değişiveriyor insan! :D
Tebrik ederim, hayırlı olsun rukiye :)

kucukrukiye dedi ki...

tesekkurler janoomma.. bakalim nasil olacak bu surec..

Berre dedi ki...

Aa hayırlı olsun :D

Nasıl baktıysam artık bloguna, bir önceki girişimde fark edememişim olayı ^^'

Prosedürlerden uzak durabilmen harika olmuş. Çoğu genç o gelenekleri gerçekleştireyim gerginliği ile en mutlu olmaları gereken zamanları stres içinde geçiriyorlar. Ne oldu ne bitti anlamıyorlar bile. İyi olmuş seninki iyi :)

Bu aşamaları hep böyle rahat geçirmen dileğiyle... :)

kucukrukiye dedi ki...

tesekkurler berrecim..en az yaza kadar yok bir plan..oncelik mezuniyet:)