21 Şubat 2010 Pazar

amaniiiin mimlenmisim ya ben!!



âyine-i devrân beni mimledigini soylemis blogunda =) ama ben tam olarak ne oldugunu bilmiyorum..sanirim sorulari yanitlamam gerekiyor. Seve seve :) maksat bidir bidir konusmak olsun. Zaten yarin okulum aciliyor, klasik Pazar aksami stresi icime cokmus durumda. Kafa dagitmak icin blog iyi gelecek...tesekkurleeer ayine-i devran..Buyruuuun:


çocukluğunuzda anne ve babanızla yapmış olduğunuz ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay, bir aktivite, bir eylem

Cocuklugumda annem de babam da cok siki calisiyorlardi, dolayisiyla cogu zaman gonlumuzce gorusemiyorduk. Belki de o yuzden icine kapanik, ciddi bir cocuk olarak yetistim. (Universitede kabak cicegi gibi acildim o ayri,eheh) Ama tatil oldugu zaman mangal alinir, yemekler yapilir ailecek hatta bir kac aile toplanip piknige giderdik. Yani cocukluk yillarimda aklimda kalan anilarin cogunda piknikler var. Cok buyuk bir macera gibi agaclarin arasinda dolasmak, salincak kurup sallanmak, cumbu cemaat top oynamak gibi gibi..

çocukken en çok oynamayı sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı

ben pek oyun oynayan bir cocuk degildim Dedigim gibi ciddi ve sikici bir cocuk bile sayilabilirdim. Ama bebeklikten beri arkadasim olan adasim Aysegul’le komandoculuk oynardik evde. Carsaflari sandalyelere sere altinda cadir kurar, ordan cikar ustunden atlar..sacma sapan seyler yapip eglenirdik. Yani ne bileyim bebekten filan cok evdeki malzelemeleri kullanir kendimiz birseyler yapardik.

sokakta oynar mıydınız

Anaokulundan sonra kucuk bir beldeden merkeze tasinmistik. Tasinana kadar hep disaridaydim. Annemler beni “dedem” dedigim komsulara birakirdi. Ben de surekli onlarin evinin oralarda arkadaslarla oynardim. Ama merkeze tasininca disari cikmaz oldum. Arkadaslarim yok diye mizmizlandigimi hatirliyorum. Bre manyak cik arkadas edin iste. Pis asosyal!!Bak kizdim simdi kendime:)

çocukluğunuz ve ilk gençliğinizle ilgili keşke farklı olsaydı dediğiniz bir durum/olay

yaa ben keske soyle olsaydi boyle olsaydi diye gecmisle ilgili vahvahlanmaktan nefret eden bir insanim. Elbette her sey daha farkli olabilirdi ama daha iyi olur muydu bilmiyorum.. Himm..O yuzden yok diyecegim. Ben hayatimdan cok memnunum simdilik..

çocukluk ve ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay

Evet..Zonguldak’tan soke’ye tasinma planlari vardi babamlarin cunku babam Sokeli. Ama bir yaz tatili onlarin bi arkadaslarini ziyarete Izmir’e gittik ve orada yasamaya karar verdik. Yani Iyi ki dedigim olay Soke yerine Izmir’e tasinmamiz. O sayede guzel insanlarla tanistim, iyi okullara gittim. Izmir gibi harika bir sehirde yasama imkani buldum.

varsa çocukluk dönemine ait bugünü etkileyen bir olay/anı

Bi an dusundum ne olabilir ne olabilir diye. Bugunumu cok etkileyen bir olay olmasa da aile arasinda sik sik bahsedildigi icin bahsedebilirim sanirim. Benim benden 7 yas buyuk bir abim var. Dolayisiyla o ergenlik donemindeyken ben daha kucuktum. Annemlerde evde cok bulunmadigi icin biz hep basbasaydik ve kendisinden az cekmedim saolsun. Abimin arabalara inanilmaz bir sevgisi vardir. O zamanlar da vardi. Autoshow diye bi dergi vardi mesela hakla alir. Butun dolaplar onlarla dolu. Neyse abim bu dergiyi bana zorla aldirirdi her hafta. Bulana kadar da butun mahalleyi dolastirtirti. Gitmek istemedigimde de

-“Ya Autoshow al, ya sirtimi kasi, ya da doverim” derdi.

- “bana ne yhaaa..anneme soooliiiceeeeeemm!” dedigimde de

-“ Niahahaa, yine doverim” derdi :)

Ben saf garip salak tipis tipis giderdim ya da sirtini kasirdim ne kadar nefret etsem de.
Hayir simdiye kadar bi kere bile dovmedi, yani elini bile kaldirmadi. Azcik diklen iste gitme ne olacak. Ama yooookk... Bisey istendi ya yapilacak..Az salak degildim be ben.

Bak simdi stres alsin diye cevapladim daha beter oldum :)

Neyse ben de Berre’ yi mimliyorum. Ama o biraz mesgul sanirim bu aralar. Cani saolsun :)

5 yorum:

âyine dedi ki...

rica ederiz efendim :) hımm komandoculuk pek enteresan bir oyunmuş :d

Berre dedi ki...

Mimini şimdi gördüm rukiye. 1 yıl 1 aylık blogger'lık ömrümde ilk mim senden geldi ^^

En kısa zamanda bakacağımdır :)

Zormuş da sorular :D

kucukrukiye dedi ki...

mim olayini ben de yeni gordum :)
sorular zor ama cevaplarken eglendim ben :)
umarim zorlamamisimdir seni..

Fato dedi ki...

:D Benim ilk mim im de rüzigardan gelcekti amma kaçırdım :D İyi bak sen mimlenmişsin :D Komandoculuk gerçekten değişik bir oyun imiş :D

kucukrukiye dedi ki...

mim olayi cidden degisik biseymis..tee nerelere gitti..takip etmesi de pek eglenceli:)
komandoculuk oyunu cok komikti yaa!annemlerin garip garip bakislarini hatirliyorum..kizim manyak misiniz gidin barbilerinizle oynayin diye:)