6 Şubat 2010 Cumartesi

iste geldik gidiyoruz


(Koyum koyum guzel koyum!!)(^-^)

Ben koye aglaya aglaya geleli iki hafta gecmis bile. Bu iki haftada bol bol anne yemegi yemece, baba gobeginde yuvarlanmaca, komsuya caya gitmece, akraba ziyaretlerinde boy gostermece gibi gayet heyecanli aksiyonlarda bulundum.

Yarin da Istanbul'a gidiyoruz. Aslinda bugun cikacaktik yola ama arabanin kaloriferi bozuldu biz de erteledik gidisimizi. Uzuldum biraz ama yapacak bir sey yok. Bugun tabii evde yapacak is bulamayan annecim verdi elime makineyi, viledayi evi temizletti. Hayir, bugun gidecek olsaydik ev temizlenmiyecekti, neden bugun temizledik ki? Ama yoook, bos durani allah sevmez. Ev de kucuk mucuk de degil. Daha yeni oturdum. Bir yandan pesimde luxor mirnav mirnav...
(koydeki bahcemizden fotolar, tabii gecen yaz cekildiler)

Dun aksam cok enteresan bir sey oldu. Serrose'nin blogunda onun da Sokeli oldugunu gordum. sey demis hatta "Sokeliler biz Aydinliyiz demezler, Sokeliyiz" derler diye. Hakikaten de dogrudur bu. Neyse ben de mail attim, yani oylesine. Nedense Soke disinda hic sokeliye rastlamamistim ben, Japonya'dan bir tane gormek ilginc geldi. Hemencecik cevap geldi, cok sevindim. Yok iste neresindensin? Kimlerdensin derken.. Serrose'nin su an annemlerin yasadigi (6-7 yildir) Agacli Koyunden oldugunu ogrendim. Sasirdim, sevindim filan. Aslinda ne hissedecegimi de bilemedim. Saka gibi degil mi?

Agacli Koyu aslinda cok kucuk bir koy. Yani saglik ocagi filan yok. ama yol uzerinde. Soke'den denize gitmek isteyen herkes (Davutlar ya da Guzelcamli-orada da dunyanin en guzel denizine sahip milli parki var-) koyden gecmek zorunda. Teyzeler bazlama denen bir tur ekmek pisirip gecenlere satar, bahceden toplananlar yolda satilir filan ve herkes de birbirini tanir. Zaten babam direk Serrose'nin soyledigi akrabalari cikardi, basladi anlatmaya :) Ben tabii ayda yilda bir geldigim icin komsulardan baskasini ancak sima olarak taniyorum.

Komsu diyince..Dun komsularla beraber Kusadasi'na gittik. cuma gecesi eglencesine. Komsunun kucuk oglunun kiz arkadasi- onun bir arkadasi- komsunun iki oglu bir de ben. Ben hayatta dinlemem ama taniyorum murat dalkilic kusadasinda cikacakmis dun gece oraya gidelim dediler. (Alptug taniyor onu, cunku Kusadasindan meshur olmus) ama fiyatlari gorunce geri bastik tabii. 600 lira dediler bir masaya. Biz de Cafe Marin denilern altta gorunen yere gittik.

Ilk once bir kiz vardi, gayet guzel de soyledi. 90lardan ki ben cok severim, en azindan biliyorum sarkilari. Bir ara Mert'le konustuk dedim ki guzel caliyor burasi egleniyoruz filan. Akabinde bir aabi cikti sahneye, ses kenan dogulu'nun aynisi amma velakin gulum benimle basladi programa ve onu takip eden turlu eller havaya sarkilari...Canli muzik kulturum yoktur benim hic. Yanimdakiler de tersine -komsu cocugu zaten muzikle ilgili, okudugu Balikesir'de filan barlarda program yapiyor- egleniyorlar. Gece bitene kadar akla karayi sectim. ama guzeldi aslinda...Sarkilar az daha iyi olsaydi..
(Guvercinada)

Kusadasini da severim. denizdeki karaya bagli guvercinada'ya her gittigimde yurumeye calisirim. Denizi pek bir bozuldu son yillarda o yuzden millipark varken yuzune bakmiyorum:) ama eglenmelik cok guzel yerler var. Bu sezonluk bitti artik yaza giderim kusadasina bir daha. agacli ve soke de bu sezonluk bu kadar...Bekle beni Istanbuuul.. Ben geliyoruuuum...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Well I agree but I about the brief should acquire more info then it has.

Janoomma dedi ki...

Amanııın! Ağaçlı köyü :D
Çok şaşkınım şu an, bir bilsen. Son birkaç yıldır, neredeyse her yıl giderim ben oraya :))) Eşim Söke'li, teyzesi de Ağaçlı köyünde oturuyor. Nasıl bir tesadüf bu böyle? :D

kucukrukiye dedi ki...

Ya sen ciddi olamazsin :))
Ben yillardir Istanbul'da bir tane bile soke ile uzaktan yakindan alakasi olan bir insanla karsilasmadim. Simdi bu hafta iki oldunuz hem de Japon delileri!!Olleeey!!
icimi nedense bi sevinc dalgasi kapladi :))

serrose dedi ki...

:D

Benim Agacli ile tek baglantim anneannemin orali olmasidir :) Tabii surekli gider geliriz .Severim Agacli`yi :)

Kusadasi faslini fena kiskandim :D