22 Mart 2010 Pazartesi

Vee film dunyasinin kralligi Hollywood yapti yapacagini: Bleach the Movie


Bugun derste internette gezinirken Anime News Network’te bir haber gordum. “Aaaaa…yapma yaaaa” diye bagirmamla dersin akisini da bir guzel bozdum ama icimdekileri size anlatmam lazim.

Ne kadar gecisi sureyle ara versemde benim icin cok onemli bir yere sahip Bleach’in live-action’s yapilacakmis. Buraya kadar hersey guzel.Ama yapacak olanlar Hollywood olunca benim sigortalar atti.

Sozum sana Hollywood!! Tamam biliyorum ozgun senaryo yazamiyorsunuz, artik yaratici degilsiniz, somurmeyi seviyorsunuz ama uzak durum Japonlardan lutfen yaa!

Death Note da zaten kiz kilikli hiiic sevmedigim bi cocugu oynatacaksiniz. Guzelim senaryoyu kimbilir ne hallere sokacaksiniz, icine kim bilir ne kadar kotu espriler konduracaksiniz..Sirf merakimdan izleyecegim ama…

Bleach???

Yani Death Note’da sabit bir konu vardi, daha once filmi de yapildi ama bleach gibi uzun soluklu bir animenin filmini neyinize guvenip yapacaksiniz?

tamam animeler mangalar yayginlassin, insanlar artik bana anime izliyorum diye garip garip bakmasin istiyorum ama..Bunun boyle populerlesmesini de istemiyorum. Yani Bleach’in filminden sonra insanlar bana gelip Ichigo, Kuchiki Rukia, Renji hakkinda bidi bidi konusmasinlar animeyi izlemeden..

Anaaam ne kadar sinirlendim ^_^

Tite Kubo’da parayi gorunce vermis direk telif haklarini bravo ona da!!Zaten iyice tembele sardi diye kizgindim ona, simdi tam oldu..

Bu da yetmezmis gibi Leonardo di Caprio’da Ninja Scroll’u cekmeye hazirlaniyormus… Siradan Naruto, One Piece filan gelirse ben o Hollywood studyolarina gidip oturma eylemi yapicam arkadas!

Yanlis mi dusunuyorum acaba?? Ama gonlum elvermiyor iyi senaryolarin Hollywood tarafindan harcanmasina..Yazik yaa!!

16 yorum:

Suspusningi dedi ki...

Öncelikle zac efron'nun Light'ı canlandırması sinirlerimi germişti, Şimdi de bu resmen yılların animelerine onu geçtim japon geleneklerine yazık etmiş olucaklar. Ve malesef ben ekranda ramen yemeyen amerikalı bir naruto görmek istemem! aynı şey bleach ve death note içinde geçerli. Beyinsiz Kubo Tite parayla kaçan şevkini geri getirmeye çalıştığını düşünüyorum ben. Ayrıca burdan da Death school musical'a dönüşmemesi için bir el atmanızı rica ediyorum; http://www.petitiononline.com/apple88/petition.html

kucukrukiye dedi ki...

allaahiiim adamlar hislerimi dile getirmisler. ben bunun altina imzami atmam mi!!
anlayacaklar mi acaba animelerin amerikan kulturune uymayacagini egreti kalacagini..her seyi yerinde yapmak lazim..ne karistiriyosun azcik para gelecek diye..

Suspusningi dedi ki...

Zaten death note gibi diğer animelere göre daha ağır bir konusu olan yapımda Zac efron'nun ne işi var anlamadım. Death Note'u küçümsedikleri burdan belli Zac Efron'nun hitap ettiği yaş grubu 6-18 yaş arası ben inanamıyorum ya... Ben death note'u izlediğimde hayatım boyunca izlediğim hollywood filmlerinin bir hiç olduğunu farketmiştim. Bu senaryodan ötesi yok demiştim. Bu mu oyuncu olarak yakıştırdığınız ya, sırf saçı benziyor diye cidden komik oluyor biraz...

ser_min dedi ki...

Allahım ne küfürler edesim geliyor anlatamam şuan ya!!!!!!! Nasıl olur biricik bleach'im holivuda mı gidiyor lanet okumam ben ama olsun artık yani. Hele hele varya nefret ettiğim zac efronun kira için seçilmiş olmasından nefret ettim hemde ne nefret o animeyi japonların kendileri bile iyi çekemediler beğendiremediler bize holivudun başarabileceğini hiç sanmıyorum. Atmasın el ya uzak dursun ya kuchiki bende seninle oturma eylemi yapacam haber ver :D Bu arada şu konudada katılıyorum. Animesini izlemeyen gerizekalıların eminim ki karakterleri canlandıran oyuncular için atacakları ichigo, renji çığlıkları benim sinir kat sayılarımı tavan yaptıracak. Tutamayacağım kendimi çakacam bir tane. Ay sinirlendim bu arada bende attım imzamı. Tam destek.

kucukrukiye dedi ki...

ben de old boy'u izledigimde daha iyisi herhalde yapilamaz demistim. onu da cekeceklermis.. basrolde de nicholas cage var!!!
oldboyun senaryosunu zaten hollywooda uyarlamak zorunda kalacaklar agir gelecegi icin, ve o agir kisimlarini cikarttiklarinda geriye hic birsey kalmayacak.
oyunculardan ziyade senaryo ile oynayacak olmalari daha cok kizdiriyor beni.

kucukrukiye dedi ki...

yuru be ser_min :))
insani cileden cikarir bu holivud...
ben de imzayi attim ama ise yarayacak mi merak ediyorum..12000 imza ile olacak sey degil. ama tabii milletin haberi yok orijinalinin kalitesinden. japonlar da gururlaniyorlardir amerikada bizden birseyler cekiliyo diye. ozentilik..yapcak bisii yok.
dusunsenize ask-i memnuyu holivud alsa yapsa filan..ana haber bultenlerinin ana basligi olur yeminle..

ser_min dedi ki...

Ay evet o oldboy olayını bende biliyorum hatta steven spielberg çekecekmiş diye duymuştum. Orjinal mangadan uyarlama olucakmış. Peh gördük anasını satim nasıl çektiklerini izledin mi bilmiorum my sassy girl'ü nasıl mahfettiler. Oldboy'u da mahfedecekler. Speedy Scandal'ı da almaya çalışıyor pislikle inşallah vermezler senaryo hakkını. Dediğin gibi gerçi millet orjinalini bilmiyor ki ne kadar iğrenç olacağını düşünsün. Üstelik holivud daima aktörleri, aktristleri ile filmlerine gişe yaptırmıştır. Çok az film sadece kurgusu veya senaryosu ile iş yapmıştır. Ah ah nefret ettim resmen holivuddan

Suspusningi dedi ki...

ahaha evet doğru gururlanıyorlardır ama bildiğim kadarıyla japonların dejenereleşmemiş bir kısmı buna karşı çıkacaktır. çıkmasa bile dünyada bizim gibi buna karşı çıkacak çok fazla insan var. Japon kültürüne saygı duyan çok fazla insan var. Ama hani japonyanın dejenereleşmiş gençliği ile kendileri bile başa çıkamıyor bu yönden de çok zayıflar.

kucukrukiye dedi ki...

@ser_min
Speedy Scandal'i bilmiyorum ama my sassy girl'u bilerek izlemedim. sinirlerimi bozmayayim dedim. ama oldboyu izlicem...yazik edecekler guzelim ruhhastasi filme..kirpicaklar her yanini..
@suspisiousninjagirl
hardcore otakular karsi cikar buna japonya da ama o gariplerimin sesini de dinlerler mi bilmiyorum. belki maga almayi durdurma eylemi filan yaparlarsa olabilir:)
tite kuboya cunku para isliyor anladigim kadariyla

Fato dedi ki...

Nie hollywood u ezdiniz geçtiniz böyle yaw :D Yapmayın ama :D Tmm bazen gerçektende kötü çekebiliyorlar. Mesela dragonball animesi. Bi filmini yaptılar içine ettiler lafım yok :D Bleach nasıl olur onuda bilemem :D

Ama kucukrukiye zec efron'a nie öle dedin yaw. Çok severim ben onu halbuki. Çok tatlı bi yüzü falan war :D

kimbapsushi dedi ki...

bleach izlemediğim halde çıldırdım bak şimdii! death note'u duymuştum ve tüylerim diken diken olmuştu zaten bu da tüy dikti üstüne. hatta l için de robert pattinson düşünülmekteydi. hollywood klişelerinden bezdiğim için izliyorum zaten şu animeleri. ona da el atıp limon sıkmasalar olmaz. death note'un japon yapımı live action'ı çok sevmesem de şu hay sukul müzıkıl dangozundan iyidir.

kucukrukiye dedi ki...

@fato
zec efrom muydu neydi cocugun adi..ona bi diyecegim yok,sirin cocuktur bilemem ama bu konuda fazlasiyla tutucuyum sanirim..bebek yuzunu amerikan yapimlarinda gostersin bence:)) zaten o tarafta yeteri kadar imkan var..japonlara bulasmasinlar..ne bileyim romantik komedi filan ceksin..

@kimbapsushi
sen de bizim gibi dertlilerdensin demek :))yakin zamanda akli basinda herkese hollywood kliselerinden gina gelecek bence. zaten bunu anladiklari icin yeni tarz senaryoya ihtiyac duyuyorlar. millet artik ayni konulari farkli insanlarin oynadigi,amerikanin her film sonunda alkislara tutuldugu filmler acmiyor..bakalim daha neler yapacaklar

kimbapsushi dedi ki...

hem de nasıl dertliyim, zac efron kim ya? (sevenleri alınmasın, ben hoşlaşmıyorum kendisinden) bence de o romantik komedilerine devam etsin. zaten hollywood romantik komedileri, türün en b*ktan örnekleri bence. her filmin sonunda aynı şey mi olur? seyirciyi salak yerine koyuyolar resmen. adamlarda hikaye bitti, uzak doğuya saldırsınlar bakalım, gözüm korksa da (uzun olduğu için)oturur yüzlerce bölüm bleach izlerim, yine de izlemem bu saçmalığı.

ser_min dedi ki...

@kimbap
Ehe birini daha bulduk at imzanı dotum çak bir tanede sen ne kadar çok o kadar iyi yani birde izle bleach i gerçekten seveceksin ;)
@fato
aslında kuchikininde dediği gibi hani zac için pek birşey söylemeyeceğim ne kadar sevmesem de ısınamadım işte ama bu tür yapımlara normalde kimseyi yakıştımadığımdan olsa gerek onu hiç mi hiç istemiyorum. Hani kendi camialarından bile kimseyi beğenmemiştim karakteri canlandıran oyuncu babında holivuddan da aslında uzaklaştım hani gerçekten hep benzer yapımlar geliyor. İzlemiyormuyum izliyorum tabiki ama kuchikininde dediği gibi uzaklardan uzak dursunlar :D

inferidii dedi ki...

kurosaki ichigo yu saçma bir amerikalı oynarsa kahrolurum cidden. dragonball movie de gördük durumu.. amerikalıdan japon shinigami si olmaz. olsa da ichigo gibi adaletli ve karizmatik olmaz.
umarım bu sadece bir söylentidir ... :((

kucukrukiye dedi ki...

@inferidii
hosgeldin bloguma:))
dusuncelerine katiliyorum sonuna kadar.zaten bizim gibi dusunen bir suru insan da var. baksana yorumlara:))
ama dun cok soylendim simdi sinirim gecti:)
yazik edecekler guzelim bleach'e ben ona uzuluyorum..
bozuk para gibi harcayacaklar:))