22 Ocak 2010 Cuma

kimi ni todoke




Sawako Kuronuma Ring’teki Sadako karakterine benzerligi yuzunden surekli dikkat ceken cok cekingen, sosyallesmeyi bir turlu becerememis ama bu hep istemis, soluk benizli, siyah uzun sacli inanilmaz tatli bir kizdir. Hayati lisedeki sinif arkadasi olan Kazehaya Shouta kendisiyle konusmaya baslamasiyla degisir. Kazehaya’nin ona sundugu “ilk”ler yardimiyla Sawako’nun hem ic hem dis dunyasi yavas yavas degismeye baslar.

Karakterler:


Sawako "Sadako" Kuronuma

Seiyuu: Mamiko Noto

Yas: 15

Dogum gunu: 31st December

Boy: 158 cm

Agirlik: 44 kg

Yasam felsefesi: "Her gune bir iyilik."

Sawako utangac ama bir o kadar da durust bir kizdir. Hakkinda surekli insanlari lanetledigine, ruhlari gorebildigine, insanlarin gozlerine 10 sn bakarsa kotu sans getirecegine dair dedikodular cikar. Ama Kazehaya’nin iyi ve nazik kisiligi sayesinde Sawako da arkadas edinmeye ve sinif arkadaslarina acilmaya baslar. Sawako da tabii ki Yano, Yoshida ve Ryu gibi arkadaslar edinmesinde yardim ettigi icin Kazehaya’ya karsi buyuk bir saygi (hatta tapmak bile denebilir) duyar. Oyle ki Yano ve Yoshida Sawako’nun Kazehaya’yi kendilerinden cok sevdigini iddia edip uzulurler. Sawako boyunu babasindan aldigi icin oldukca kisadir ama inanilmaz hizlidir hatta bazilari onun isinlandigini filan dusunurler (bknz: spor festivalindeki futbol maci) . Serideki en komik sahnelerde genellikle Sawako birilerinin soyledigi seyleri kendi kendine dusunurken chibi forma donmesidir.



Shouta Kazehaya

Seiyuu: Daisuke Namikawa

Dogum Gunu: 15 Mayis

Boy: 175 cm

Kilo: 60 kg

Yasam felsefesi: "Inan ve dogruyu ara."

Kazehaya Sawako’nun disa acik, populer, iyi niyetli seker sinif arkadasidir. Ortaokulda kizlar arasinda o kadar populerdir ki sorunlari engellemek icin “Kazehaya herkesindir” gibi bir kural konmak zorunda kalinmistir. Kazehaya uzun zamandir Sawako ile ilginenir hatta Sawako’ya olmamasina ragmen ondan hoslandigini itiraf eder ve Sawako’yu da inanilmaz kiskanir ve tabii ki duygularinin karsilikli oldugundan habersizdir. (spoiler: hatta ikinci yillarinda sevgililer gununde Sawako’dan cikolata alamayinca onun kendisinden nefret edip etmedigini bile dusunur). Genellikle sakin ve pek duygularini gostermeyen bir ifadeye sahiptir ama heyecanladigi zaman da inanilmaz sirin olur. Sawako’nun her zaman elinden gelenin en iyisini yapmasini, durustlugunu ve her sorunun uzerine uzerine gitmesinden cok hoslanir.



Ayane Yano

Seiyuu: Miyuki Sawashiro

Dogum Gunu: 3 mart

Boy: 161 cm

Kilo: 47 kg

Yasam felsefesi: "Guzel!!"

Ayane sawako’nun en yakin arkadaslarindan. Gruptaki universiteli sevgilisi ve bir kac kere delinmis kulaklariyla en olgun kisi. Okulda yayilan dedikodularda bile ortaokulda 100 cocukla ciktigi soylenir (tabii ki yalan). Ozellikle ask olaylarinda ya da dedikodu gibi olaylarda cozum genellikle Ayane’den gelir. Genellikle cok sakindir ama arkadaslarina ozellikle Sawako’ya zarar geldigi zaman ne sivri dilini ne de yumruklarini susturabilir. Ask hayatinda bu kadar tecrubeli olmasina ragmen aslinda mutlu iliskileri yoktur hatta bir keresinde erkek arkadasindan tokat yedigi bile olmustur.


Chizuru Yoshida

Seiyuu: Yuko Sanpei

Dogum gunu: 1 Haziran

Boy: 167 cm

Kilo: 53 kg

Yasam Felsefesi: "%80 dolana kadar ye!"

Yoshida Sawako’nun diger yakin arkadasi. Grubun erkek fatmasi, hatta Ryu ile kendisinin erkek kardesler olarak tanimlanmasina degil de kimin buyuk olduguna takan bir kiz. Saf ve temiz duygulara karsi bir zaafi olan Yoshida, sawako’nun gercek yuzunu gorur gormez onu sevmistir. O da Ayane gibi Sawako konusunda inanilmaz koruyucudur ama Ayane kadar zeki degildir ozellikle ask iliskilerinde.Favori ramen dukkaninin sahibinin oglu olan Ryu’nun cocukluk arkadasidir. Ayni zamanda Ryu ve Kazehaya’nin ortaokuldan da arkadisidir. Ryu’nun aabisine asiktir.


Ryu Sanada

Seiyuu: Yuichi Nakamura

Dogum gunu: 2 Kasim

Boy: 179 cm

Kilo: 75 kg

Yasam felsefesi: "Sessizlik"

Ryuu Sawako’nun arkadas grubundaki en sessiz kisi. Cogu zaman susar ve nadiren yorum yapar ama yine de sawako ile cok iyi anlasir (ne de olsa ikisi de az konusuyor). Chizurunun cocukluktan beri yakin arkadasi ve ondan hoslandigini reddetmez. Hatta sawako o ikisinin cikip cikmadiklarini sordugunda gulumsemekle yetinir. Sawako’ya chiruzu’dan hoslandigini da itiraf etmistir. Ryuu ve Kazehaya ortaokul baseball takimindan arkadaslardir.

Yeteri kadar spoiler verdim ama karakterleri de tanitmak istedim.Kusuruma bakmayin.

Mangasi gecen aya kadar inanilmaz yavas cevrildigi icin bekletmistim kimi ni todokeyi okumayi ama gecen yaz dayanamayip okudum ve resmen seriye asik oldum. Daha sonra arastirirken guz doneminde animesine baslanacagini ogrendim ve ne kadar sevindim size anlatamam.simdi carsamba gunlerimin nesesi halini aldi. Acilis ve kapanis sarkilari, cizimler,renkler, karakterler... Anlatamam gercekten izlemeniz lazim. Tek tanimi var bu serinin: sicaciiiiik mutluluuuuk...


Hiç yorum yok: