10 Ocak 2010 Pazar

one piece karakterler

Madem video eklemeyi ogrendim, isi biraz abartayim dedim. Zaten One Piece karakterlerini tanitmak aklimda vardi, neden videolarla olmasin dedim. Buyrun tanitim gerci oldukca spoiler iceriyor ama 433 bolumunde oldugu icin seriyi izlemeye baslarsaniz unutursunuz diye dusunuyorum.

Monkey D. Luffy: Luffy cocuklugundan beri hayrani oldugu Shanks gibi korsan olmayi ve en onemlisi Korsan kral olmayi aklina koymus, Gomu Gomu meyvesi yedigi icin Gomu ningen (lastik adam) olmustur. Dolayisiyla dovusurken bu ozelligini kullanir. Istahi, gordugu her ilginc seye ne kadar korkutucu olursa olsun 'Sugeeeeee' (awesome) diye bagirmasi, ciddi oldugu zaman ondan hic beklenmeyecek kadar karizmatik olmasi, liderlik ve plan yapma ozelligi hic olmamasina ragmen sirinligi ve gerektigi yerlerde guvenilirligi sayesinde grubun (StrawHats Pirates) kaptanidir. En onemli hazinesi Shanks'tan aldigi hasir sapkasidir.



Roronoa Zoro: Zoro Luffy tarafindan kurtarildiktan sonra tayfaya ikinci eleman olarak katilan inanilmaz bir kilic ustasidir. Tek hedefi gelmis gecmis en buyuk kilic ustasi olmaktir. Zamaninin cogunu uyuyarak ya da garip antremanlar yaparak gecirir. Cok karizmatik gorunmesine ragmen yon duygusu olmamasi nedeniyle duz yolda bile kaybolmasi gibi enteresan ozellikleri sayesinde inanilmaz komik bir insana donusebilir. ama yine de zoro candir, butun tayfanin luffy'e sadik olmasina ragmen zoro onu gercekten kaptan olarak goren en en sadik uyedir.



Nami: Tayfanin navigatoridir. yol yon bulmada, hava tahmini yapmada, paranin kokusunu almada ustune yoktur. Butun dunyanin haritasini cizmek hayali oldugu icin Luffy'ye katilir. Gerci baska nedenler de var da izleyin de gorun diyim. Guzelligini ve sirinligini kullanarak istedigini elde etmeyi pek iyi bilir (garibim sanjiyi ne somurdun be nami) Ayrica kimselerden dayak yemeyen Luffy Zoro gibi tipleri de kafalarina kafalarina vura vura adam eden yine kendisidir.




Usopp: Usopp'un ismi japonca uso (yalan) ile hikaye anlaticisi aesopp tan gelir. Adi ustunde grubun yalancisidir. Gerci yalanlarina sadece luffy ve chopper gibi salaklar inanir o ayri. Son derecede korkak olan Usopp nisancilikta ve silah icadinda on numaradir. (uzaktan dovus) Dovuslerde kandirmaya yonelik yada gereksiz gibi gorunen (lastik atma, tirnagiyla tahtaya surtme sesi cikarma, lanetleme) yontemleriyle bazen gercekten de ise yarar. Serinin komedi duzeyini Luffy ile birlikte tepede tuttugu soylenebilir.



Sanji: Grubun 3. en guclu elemani Sanji ayni zamanda cok iyi bir ahci ve sapiktir. Kadinlara karsi olan zaafi bazen dovuslerde fena halde dayak yemesine neden olur. Ellerine bir sey olmasin diye sadece tekmeleriyle dovusen Sanjinin hayali denizlerdeki butun baliklarin bulundugu soylenen efsanevi All Blue denizini gormektir. zaten bu amacla gruba katilmistir.




Tony Tony Chopper: Yanlislikla insan meyvesi yemis bir insan-geyiktir :) insanlar gibi yuruyup konusabilir. Fakat ne tam geyik olmamasi ne de tam insan olmamasi nedeniyle hep dislanan Chopper grubun en sevimli uyesi ve doktorudur. Ovgu almaktan ne kadar hoslansa da bunu belli etmemeye calisir ama basaramaz (bknz video) Kendi icat ettigi doping ilaclariyla dovuslerde de oldukca faydalidir ama normalde korkak ve saftir.



Nico Robin: Luffy cagirmadan gruba takilan tek uyedir. Ayni zamanda grubun en karanlik uyesidir. Cok korkunc (aci) bir gecmise sahiptir. Hana Hana meyvesinin verdiği uzuvlarını kopyalayabilme gücü ile gurubun en tehlikelileri arasındadır. Son derece sakin ve insanlara mesafelidir ama en kritik anlarda dogru karari veren ve bir cok insani kurtaran yine odur. Poneglyph adındaki tarihi tabletleri okuyabilen tek insandır. Franky ile birlikte Pluton isimli silahı yapabilecek tek kişi olduğu için donanmanın en tehlikeliler listesindedir.



Franky: Cutty Flam olan ismini donanmaya yakalanmamak için Franky olarak değiştirir. Tam bir zibidi olan Franky herşeye rağmen son derece duygusal bir gemi yapıcıdır. Bir Cyborg olan Franky savaş anında köprü-merdiven kurabilecek kadar yeteneklidir. Yeteri kadar kola ile savaş gücü de göz doldurur. Kola bulamayinca baska cay ve meyve suyu gbi icecekler de isini gorur ama karakter degisimine neden olabilir.



Brook: 88 yaşında bir müzisyendir ve mürettebata sekizinci katılandır. Yaşayan bir iskelettir, Şeytan Meyvesi vasıtasıyla tekrar tekrar dirilebilir. Centilmence bir karakter ile sapık, kaba bir tür karışımı ilginç bir kişiliği vardır. Çoğu zaman ağırbaşlı, eğitimli ibr tavırla konuşurken bazen şaşırtıcı derecede kötü tavırlar sergiler. Amacı, Grand Line'ın etrafında daire çizip Reverse Mountain'a dönmek ve böylece 50 yıllık bir sözü yerine getirmektir.

Hiç yorum yok: