19 Ocak 2010 Salı

sapuri

Janoomma'nin blogundaki Kame yazisini okuduktan sonra Kamenin neredeyse butun dramalarini izledigimi farkettim. Ama nedense Sapuri adli dizisi pek tanitimina ya da yorumlarina rastlanmayan bi seri. Ben de onu tanitayim dedim bugun. Basrollerinde Train Man'in dizisinde oynayan Ito Misaki ve tabii ki Kamenashi Kazuya var.


Konusu soyle:

Mari Okazaki'nin aynı adı taşıyan ünlü Josei Manga serisinden uyarlanmıştır.

Tokyo, 2006. Minami Fujii (Misaki ITO), Tokyo boyunca trenle geliyor. Trendeyken, o günkü işinden dolayı yoruluyor ve uyuya kalıyor. Tam şekerleme yaparken, birisinin cep telefonunun çalmasıyla uyanıyor. Gözlerini açtığında, yakın oturduğu yerdeki bir telefonu görüyor. Gönülsüzce, telefona cevap veriyor. Arayan kişi, trenden inerken telefonunu düşürdüğünü söylüyor. İş görüşmesi başlamadan önce, telefonu kendisine göndermesini istiyor. Ama Minami'nin o sırada mutlaka katılması gereken bir toplantısı olduğundan, yakın bir istasyonun kayıp ve bulunan bölümüne telefonu bırakabileceğini söylüyor.

İşe giderkenki yolunda, Minami büyük ekran TV'de eski bir reklam görüyor. Yağmurda yolunu şaşırmış bir köpek... Hemen kamerasıyla bunun bir resmini çekiyor. O sırada başka birininde bu reklama ilgi gösterdiğini farkediyor. Bu kişinin telefonunu kaybettiğini söyleyen Ishida Yuya (Kamenashi Kazuya) olduğunu bilmiyor...

Kyotaro Imaoka (Koichi Sato), bir reklam acentesinin yöneticisi, Kunio Sakuragi (Kazuyuki Aijima) ve Satoshi Hagiwara (Eita) ile bir toplantı düzenliyor. Minamide daha sonradan gelip toplantıya katılıyor. Şirketleri, yeni bir reklam tasarımından bahsediyor.

Bu aradada Yuya, iş görüşmesinin olduğu yere varıyor. Diğer çalışanlardan biri ona etrafı göstermek adına Ofisi gezdiriyor. Fakat Minaminin de o şirkette olduğundanda haberi olmuyor.

Daha sonra Yuya, Minamiye bir e-posta teslim ediyor. Minami, e-postayı alırken yüzünü yukarı kaldırmıyor. Ama Yuyanın telefonu o sırada çaldıktan sonra bunu farketmesi sadece 15 saniyesini alıyor... ve işte o an; 15'inci saniyedeki aşk...


Sapuri'nin en sevdigim yonu sadece ask iliskisi uzerinde durmamasi oldu. Olaylar bir reklamcilik sirketinde geciyor ve dolayisiyla arka planda sirketin calisanlari arasindaki iliskiler, yapilan projeler ozetle reklamcilik meslegi mevcut. Zaten Yuya da serinin ilerleyen bolumlerinde bir reklamci olmak icin calisiyor ve bunun aslinda bu kadar kolay bir sey olmadigini anliyor. Yaratici fikirlerin ve elinden gelenin en iyisini yapmanin bazen ise yaramadigini anliyor.

Dizideki reklam projeleri de cok guzeldi ozellikle en sondaki kol saati reklami. Izleyenler bilir J “I am watching you” Sloganli, resimleriyle de cok uyumlu harika bir reklamdi. Gercekten de kullanildi mi bilmiyorum ama kullanilsa beni cok etkileyen bir reklam olurdu.






Yuya karakteri de bence Kame’nin canlandirdigi en seker karakterlerden biri. Genellikle karizmatik tipleri canlandirmasina ragmen bu neseli, heyecanli karakteri de basariyla canlandirmis. Gerci One pound of Gospel’ de de bu tarz bir karakteri canlandiriyor sanirim. Indirdim onu da ama daha izlemek icin vakit bulamadim. Ito Misaki ablamiz da guzel bir bayan ama sanki oyunculugunda bir problem vardi, nedense bu ikisi cift olarak cok basarili olmamislar. Abla cok soguk, yuya da cok bicir bicir bi karakter oldugu icin olabilir, bilemiyorum.

Neyse, tanitim bu kadar. Zaten izleyeli bayaa bi oldugu icin sahneler filan kafamda o kadar net degil. Tekrar soyle bi izleyip ek yorumlarimi da sonra eklerim diye dusunuyorum. Esen kaliniz sevgili japon severler..

(bu da sirin bi bonus olsun)

Hiç yorum yok: