16 Ocak 2010 Cumartesi

bi tane de psikopat manga :flowers of evil



Tam da klasik shojo mangalardan biktigim bi donemde bi arkadasimin tavsiyesiyle Lee Hyeon-sook'un mangalarini incelemeye basladigim. Cizerin okudugum ilk manhwasi bu (koreli cizerlerin cizdiklerine manhwa deniyor, biliyorsunuzdur ya ogretmen kafasi iste ben yine de soyleyeyim). Farketmissiniz siz de cizimleri innaaaanilllmaaaaaz guzel. Her bir sayfasi ayri sanat eseri. ben okurken bazen konuyu unutup cizimleri filan inceledim, bu kadar guzel cizilir, ellerinden opmek lazim ustadin.

Konu biraz aslinda bayaa bi psikopat. Bi kere ensest var. Hemen bi alintiyla anlatayim (Manga.gen.tr'den);
Se-Joon and Se-Wa karanlık ve karışık bir ilişkiye sahip olan iki kardeştir. Se-Wa diğerleri tarafından bir psikopat olarak görülen ve erkek kardeşine bağlı bir kızdır. Gerektiğinden biraz daha fazladır. Onun için sadece Se-Joon vardır. Onun dışında kimseyle ilgilenmez. Peki, Se-Joon'un ona olan hisleri nelerdir?


Konu da manga.gen.tr'de yazdigina gore Fransız Şair Beaudelaire'in şiirlerinden derlenmiş. İsmi 'Les Fleurs du mal'mis. Biraz karisik, trajik, karanlik bi seri. Ama ben cok begenerek okudum hatta bitirmeden birakamadim..ahh o cizimler. Eger bu cok uzun ayrica konusunu begenmedim derseniz (26 bolum gerci ama) cizerin diger serilerine de bakabilirsiniz. Onlar da cok basarili. Asagida diger eserlerini gorebilirsiniz. (bu da alinti manga-updates'ten)

Really?!Drama, Romance, School Life, Shoujo
Savage GardenDrama, Gender Bender, Historical, Romance, School Life, Shoujo, Tragedy
Seduction More Beautiful Than LoveDrama, Romance, Shoujo
SunaeboDrama, Historical, Romance, Shoujo, Slice of Life, Supernatural, Tragedy
The Shadow of MoonHistorical, Romance, Shoujo, Shounen Ai
Ozellikle Seduction is more Beautiful Than Love hala devam ediyor ve gayet iyi gidiyor. Manga fox'tan okuyabilirsiniz. Sanirim kore manhwalarina agirlik verecegim ben de onumuzdeki donemde,artik mangalarin konulari cok tekduze geliyor bana (daha once de bahsetmistim) artik soyle guzel cizimli saglam konulu seyler okumak istiyorum. Hatta su an birden gaza geldim, biraz okuyayim.
Bugun inanilmaz calistim yoruldum, hakettigime inaniyorum. Bi kahve koyarim simdi kendime,uzatayim ayaciklarimi, alayim kedicigimi, oh misss!!

9 yorum:

ser_min dedi ki...

Manhwalar kesinlikle başka bir havaya sahip. O korelilerin herşeyi kendilerine göre anlatışlarına ve de konu ne kadar tanıdık olursa olsun onların gözünden dilinde farklılaşan bir etkiye sahipler. Bende manhwaları çok seviyorum. Bunuda hemen okumaya başlayayım bari ;)

kucukrukiye dedi ki...

ben bu cizerin manhwalarini okudum. bi kac tane daha var ama en guzeli bu. ben de seviyorum manhwalari korelilerin psikopat ruhlarini cok iyi yansitiyor.
kore dizilerini izlemiyorum simdilik ama kore sinemasinin hastasiyim..kesinlikle toplum olarak bi garipler ve ben de garip bir sekilde onlarin o manyakliklarina hastayim:))

ser_min dedi ki...

Ya okuamaya başaldım da nasıl bir konusu vardır bunun. Çok karanlık ve içinde ensest olmasına rağmen okunuyor yani. Üstelik en başta kıza psikopat olarak bakıyordum ama hem ikizler hemde şu ikizlerin ilkokuldan arkadaşları olan çocuk varya o da psikopat çıktı. az kaldı bakalım sonunu nasıl bağlayacak merak içindeyim. Yani manhwa daki herkesin bir garip olduğu ilk manhwam eğer okumadıysan yaoi de seversen totally captivated de oku derim. Onunda çizimleri falan çok güzel.

kucukrukiye dedi ki...

totally captivatedi duydum ama yaoi oldugunu bilmiyodum.hic okumadim ama bi bakarim.zaten shojolari tukettim yaoilere bi dalayim belki hosuma gider:))
sonu filan bi acayip dedigim gibi tam psikopat:))

ser_min dedi ki...

Ah sonu tam istediğim gibi bitti. Sonlara doğru daha bir çok sevdim manhwa'yı. Çok heycanlı bol actionlıydı :D Okuduğum en değişik işlerden biriydi ve sevdim yani. Bu arada yaoi demiştim ya sana birde little butterfly var onada bir bak ;)

kucukrukiye dedi ki...

guzeldi di mi :))
yaa sermin mangafoxta yok sanirim totally captivated..nerden okuyabilirim..

ser_min dedi ki...

Aa evet mangafox da yok bak burdan ingilizce okuyabilirsin ama indiriyosun ben indirmiştim baştan sona hepsi var kısa süren bir üyelik istiyor ondan sonra linkler görünüyor
http://www.mangatraders.com/manga/series/2975
Burdan da türkçe olarak okuyabilirsin
http://mangahelpers.com/s/aluminia/releases/?manga=3600 (ancak hepsi çevrilmemiş 5 chapter falan kalmış olması lazım)Bu arada türkçe okumak çok garipmiş şimdi bir baktımda :)

kucukrukiye dedi ki...

turkce okuyabilecegimi zannetmiyorum :))
aliskanlik herhalde bilmiyorum:)
tesekkur ederim sermincim,hemen bakacagim simdi..

ser_min dedi ki...

Ya en başta garipsedim bende dediğin gibi alışkanlıktan ama bir chapter okudumda alışıyor insan bir dene derim. Kolaylık yani her ne kadar benim içinde dediği gibi alışılmış olasada güzel çevirmişler ;)