1 Ocak 2010 Cuma

izlemekten bikmadigim bir anime; nana



Nana da yillardir hep karsima cikan ama bir turlu indirip izleyemedigim animelerdendi. daha sonra yazin annemlerin yanina giderken yukluce miktarda indirdigim animelerin arasindan oncelikle nana'yi izledim. aglaya aglaya hem de. Daha sonra 3 kez daha butun seriyi tekrar izledim mangasini okudum filan. ama hala youtubeten acip amvlerini izlemekten bikmadim.

Anime ikisinin de adi nana olan 18 yasindaki iki kizin tokyoya giden bir trende karsilasmasiyla basliyor. bunlardan osaka nana (yukaridaki resimde sag ustte gorunen) profesyonel bir sarkici olup, hala deli gibi asik oldugu ama ayni hayal yuzunden onu terkedip tokyaya giden eski sevgilisi Ren'den bir sekilde intikam almak istemektedir. Nana izledigim animeler icinde gercekten benim en karizmatik buldugum bayan karakter. Cok saglam, hirsli, soguk gorunse de aslinda cok duygusal biraz hasta bir kisilik. Diger Nana ise tokyodaki sevgilisinin yanina gidip kendi ayaklari uzerinde durmak icin evinden kacan sulugoz, sipsevdi biraz sapsal bir karakter. Onu da severim ama osaka nana'nin yeri bir ayri.

bu iki nana bir sekilde ev arkadasi olurlar. Daha sonra nana'nin memleketindeki grup arkadaslari da birer birer tokyo'ya gelir ve tokyo da isimlerini duyurmak icin calismaya baslarlar.
Blast'taki (nana'nin grubu) ve Trapnest'teki (Ren'in grubu) her karakteri derinlemesine taniyorsunuz seri devam ederken. Gercekten vicik vicik romantik shojo animeleriyle uzaktan yakindan bir alakasi yok. Her turlu olay duygu cok derin. Karakterleri cook ama coook seviyorsunuz. Evde bir Shin'im olsa da ona baksam yemek yapsam, Yasu gelse karizmatik karizmatik sigara icse, Nobu gelse sebeklik yapsa, Nana gelse bi sarki soylese diyorsunuz.


Nana hakkinda bahsedelicek o kadar cok sey var ki. ama muziklerinden bahsedip bitireyim. Muzikleri Japonya'da unlu iki bayan tarafindan yapilmis. Biri Nana'nin soyledigi Rose, Kuroi Namida gibi sarkilari seslendiriyor, digeri Trapnest'in solisti olan Reira'nin soyledigi Starless Night, A Little Pain gibi sarkilari soyluyor. Bu sarkilar acilis ve kapaniz muzikleri olarak kullanilmis ama seri icinde konser sahnelerinde bol bol duyuyorsunuz ve animeyle inanilmaz bagdastiriyorsunuz. Ben hala Rose'un girisini o elektrogitarin sesini duyunaca bir fena oluyorum.
Aklima olan olaylar, sahneler filan geliyor. Cok fena etkilendim ben bu animeden cook.

Animenin bitisi inanilmaz sok edici,simdi spoiler vermeyim ama ben gozlerime inanamamiztim. O havada kalan olay hala mangada da bir yerlere baglanmadi cunku ai yazawa yani mangakasi hasta oldugu icin hastanede ve mangaya suresiz bir sekilde ara verdi. Cook merak ediyorum, her gun heyecanla yeni bolumu geldi mi diye mangafoxa bakiyorum ama yok... sanirim bir yere baglanamayacak olaylar. Tek kotu yonu bu diyebilirim, cunku karakterlere cok baglandiginiz sonlarinin ne olacagini merak ediyorsunuz.

Klasik lisede gecen animelerden sikildiniz mi? Biraz aglayim ama guleyim de mi diyorsunuz? Ask-i Memnu artik sizi sarmiyor mu? O zaman Nana'yi deneyin. Vazgecemeyeceksiniz. (Kucukrukiye Pazarlama As.Tic)




9 yorum:

Berre dedi ki...

Torrent' ten yavaş yavaş iniyor bu anime. Ben de bekliyorum sabırla :)

kucukrukiye dedi ki...

aman allahim ilk yorumum,pek mutlu oldum:))
izle izle begeneceksindir eminim:))
cizimler kiyafetler muzikler..apayridir nana..

sadako dedi ki...

nana gerçekten de çok farklı bir anime. bırak animeyi ben hayatımda hiçbir filme/diziye bu kadar ağlamadım. sanırım benim için kelimeler yetmeyecek anlatmaya.

çok güzel anlatmışsın ama sen, ellerine sağlık :)

kucukrukiye dedi ki...

ben de aslinda tam olarak hissettiklerimi aktaramadim. ayri bi hissiyati var nana'nin bence. karakterleri bana gercekten yasiyo deseler, yemin ederim inanirim. Muzikler...
Mangasi da yarim kaldi..Deliriyorum yeni bir bolum daha okumak icin ama yok..:((

sadako dedi ki...

en son 84. bölümde kalmıştı di mi? ben de ne zamandır bakıyorum ama gelmiyor yeni bölüm. Yazawa-san ya çok hasta ya da yakışır bir son yatmıyor aklına. e mangası bitince animeye ikinci sezon gelicek dediler, mangada tık yok.
deliricem =S

kucukrukiye dedi ki...

evet evet!!eger sen de okuduysan biliyorsundur ne pis bir yerde kaldigini!!hele olanlar..cok aglatti beni cook. Ai yazawa sensei hasta diye biliyorum ama dedigin gibi tatmin edici bir son bulamamis da olabilir..ikinci sezonu gozum gormuyor manga azicik ilerlesin tamamdir bana::)

Adsız dedi ki...

şu torrent linkini paylaşabilirmisiniz bende indircem:):)

Duygu dedi ki...

Nana'ya yeni başladım henüz 15 bölüm izledim(iki günde)tarif edemediğim şeyler hissettiriyor bana.

kucukrukiye dedi ki...

sen daha duuur:))
özellikle yarısından sonra bi acayip oluyor :)