16 Ocak 2010 Cumartesi

koukou debut





Koukou Debut ya da High School Debut beni manga dunyasina baglayan ilk manga olma ozelligini tasiyor. O yuzden bi tanitimini yapayim, gozden kaciran mangaseverler varsa gozlerine sokayim dedim. Bu manganin uzerine benzer tarzda milyin tane daha okudugum icin artik konusu olagan gelse de ilk okurken inanilmaz begenmistim. Konusu soyle:

Ortaokulda butun enerjisini softballa vermis dolayisiyla romantik iliskilerden elini ayagini cekmis, moda zevkinden yoksun, kasli kuvvetli kizimiz Haruna liseye baslayinca bir erkek arkadas bulmaya karar verir. yine bir gun giyinip kusanip (bakiniz altta giyinmis hali var :))

yolda birilerinin ona laf atmasini beklerken Yoh adinda inanilmaz karizmatik, cool bi cocukla carpisir. Daha sonra Yoh'un aslinda kendi okulunda bir ogrenci oldugunu farkeder ve Yoh'a gidip moda kocu olmasi icin yalvarir.

Yoh ilk basta sakin sakin reddeder ama Haruna'nin azmi ve enteresan kisiligi ilgisini ceker ve kendisine asik olmayacagina dair soz verirse kocu olmayi kabul edecegini soyler. Haruna'da tabii ki kabul eder.


Hepinizin de tahmin edecegi uzere Haruna Yoh'a asik olacaktir. (spoiler sayilabilir ama kabul edin boyle olacagini biliyordunuz) Ama zaten manga da bundan sonra basliyor. Yoh ve Haruna ciftinin iliskisi aslinda manganin asil konusu. Cok dramatik buyuk olaylar olmuyor o yuzden guzel zaten. Serinin basindaki o soguk uyuz ama karizmatik Yoh'un Haruna yardimiyla yontulmasinive karizmatik ve canayakin bi insan haline gelmesini goruyoruz mangada.

(Itiraf sahnesi)-dayanamadim koydum, gomen!!
Tamam kabul ediyorum bu mangayi bu kadar sevmemin bir nedeni de Yoh'u inanilmaz yakisikli cizmeleri olabilir :) Sacma sapan saclari ve surekli bezgin yorgun gozleriyle Yoh sustugu zaman bi ayri guldugu zaman bi ayri karizmatik. Haruna da bi o kadar sirin, butun duygulari asiri yasayan durust bi kiz. Bu ikisinin olusturdugu tezatlar ciftini gormeniz lazim. Ayrica yan karakterler de cok basarili. Onlarin da tabii ki hikayeye katkilari inanilmaz. 50 kusur bolum, bi kac gunde bitirirsiniz. Mangayi seviyorsaniz bence okuyun, valla guzel billa guzel.
(vurucu bitislerden yoksun blog)
(Altta soldan saga : Yoh, Fumiya, Asami(Yoh'un kardesi), Asaoka, ve Haruna)

7 yorum:

Fato dedi ki...

Ben bu mangayı okumaya başlamıştım. 2. cildinden sonra devam etmeyip bırakmıştım. sanırım ilk ağır mangalardan başladığımdan olsa gerek bana klasik görünmüştü :) Ama yeni başlıcaklar için gerçekten güsel bi manga :) Ama çooook manga okumuş ve ustası olmuşlar için sıkcı gelebilir :)

kucukrukiye dedi ki...

di mi tam mangaya baslamalik..ama sen de konu baslamadan birakmissin fato az daha okusaydin.
gerci senin gibi ben de coooook manga okuduktan sonra sikilip birakirdim kesin.

~..Sudé..~ dedi ki...

ah ah
ne yakışıklı şeysin sen yoh!!!
seni her görüşümde öpmekten mangayı okuyamıyorum.:)
:Dvalla monitörde dudak izlerim çıkmaya başladı:D

Adsız dedi ki...

yha şu kız yoh'un giydirdikleri dışında bir şey giydiğinde midem bulanıyo.:(
bi insan bu kadar mı moda özürlü olur,bu kadar mı çirkin ve kendine en yakışmayacak kıyafetleri giyer.. aklım almıyo.

kucukrukiye dedi ki...

sevgili sude seni cok iyi anliyorum. mangaka oyle bir cizmis ki yani, her turlu yakisikli ve karizmatik yoh!!ama maalesef gercek degil ^-^

Suspusningi dedi ki...

Ben de okuyodum bir ara bu mangayı ve çok sinirim bozuluyodu bırakmıştım o yüzden. Ayrıca kıza çok sinirleniyodum. İlk bölümde ilk sayfalarında Yoh'u gördüğümde gözüme bir ışık süzmesi kaçmıştı kör oluyordum!! Kızın omuzlarını ve kollarını gördükçe de mideme ağrılar giriyordu... Ve aralarındaki bu aşk resmen okuycuğa acı çektiriyordu bence. Hem bu kadar yakışıklı çocuk bununla nasıl beraber olabilir diyor insan hem de beraber olmalarını istiyorsun,sonunda da olan bize oluyor ironik bir düşünce yapısına sahip oluyoruz. kısacası Yoh için bile katlanamadım ben...

kucukrukiye dedi ki...

ben sonunda yoh universiteye gidince ayrilacaklar diye bekledim..olmadi. ciddi ciddi kiskandigim bi manga karakteri yoh benim..ulen cok yakisikli bee!!bi daha baktim da...o boyle gozlerinin altindaki cizgiler...yirim!