9 Ocak 2010 Cumartesi

seiyuuluk zor zanaat arkadas

Animelerle bu kadar icli disli olunca bir sure sonra hangi animeyi kim yapmis, hangi studyoda yapilmis, hangi kanalda yayinlanmis, kim sublamis, kim seslendirmis gibi daha derin bilgileri inceler oldum. Bu kriterlere gore anime elemeye basladim ama fazla simardim sanirim bu aralar hic bir animeyi begenemiyorum. (one piece effect) Konumuz bu degil gerci..

Animeleri seslendiren sanatcilara Japonya'da Seiyuu deniliyor ve cogu, ozellikle unlu animelerde bas karakterleri seslendirenler pop sarkicilari kadar unlu. Yaptiklari is bence inanilmaz. Nazik miymiy konusan ablalarin is seslendirmeye gelince samuray cigliklari atmasi, ayni insanlarin degisik animelerde cok farkli sekilde konusmalari beni cook sasirtiyor. Mesela gecen gun one pieceteki robini seslendirenle narutoda orochimaru'yu seslendirenin ayni bayan oldugunu gorunce bayaa sasirdim. Yine o gun lovely complex'ten risa ile one pieceten nami'nin ayni kisi oldugunu gordum. Tekrar actim baktim gercekten ayni ses ama siveler degisik :)

Asagidaki videoda unlu seiyuularin canli seslendirme goruntuleri var. Ben arada bakip hala sasiriyorum olanlar..

3 yorum:

Berre dedi ki...

Sesler sanki onlardan çıkmıyormuş gibi O_o

Şu Tamaki ve Raito' yu seslendiren elemanın sesi çok karizmatik. Vampire Knight' ta da Zero' yu seslendirmişti. Kaliteli animelerde de baş sesleri kapıyor hep ^^

kucukrukiye dedi ki...

odul de almisti o en iyi seiyuuluk dalinda. acayip bi hayran kitlesi var:))

kucukrukiye dedi ki...

ben de dahil,kehkeh!