15 Ocak 2010 Cuma

yorgun...

(Luxor da gercekten resimdeki gibi ustumde yatiyor su an)
Bugun inanilmaz yoruldum ve resmi olarak sondan ikinci ogrencilik donemim bitti. Bugun benim icin iki onemli sey oldu. birincisi hayatimda ilk defa bir sinif icin quiz hazirlayip uyguladim. ikincisi de seneye calismak icin okula basvurumu yaptim.

Zaten son haftalarina gelen ogrenciler tamamen gevseme moduna gecmisler okulda o yuzden rehber hocam quiz olacaklarini soyleyince sinifta inanilmaz bir isyan bas gosterdi. "Hocam askolsun insan bi onceden haber verir." "Hocam bu yaptiginiza bizim oralarda hainlik denir" "Hocam kac soru? konu ne?" cumleler havada ucustu. Ben kalkip benim hazirladigimi stres yapmalarina gerek olmadigini soyleyince "eeeee, tamam o zaman" diyip sakinlestiler. E ne de olsa notlarini etkilemicek. :) ogrenci milleti :))(ogretmen mode on!) Sorulari acikcasi zor hazirlamistim sonra hocamdan gelen uyariyla hem sayilarini azalttim hem kolaylarini sectim. ama dayanamayip bi tane zor koyuverdim araya yapabilecekler mi diye gormek icin. 15 dk. filan surdu zaten. Ogretmenler odasinda bos bos otururken de notladim onlari. Gayet iyi yapmislar bana gore.bi ozel okula gore durumlari gayet iyi bence. ben sasirdim acikcasi.
Konu egik atislardi. Klasik sorulardan farkli olarak bi tane kinetik enerji grafikli soruyu zor soru olarak kullandim. Kinetik enerjiden hizin bilesenlerini oranini tahmin etmeleri ve islemlerini ona gore yapmalari gerekiyordu. Bi kismi cuvallamis tabii. Klasik soruyu okumayanlar belli etmis kendi. Bazi garipler potansiyel enerjiyi filan katmislar icine, dolayisiyla cikamamislar icinden.

Cok enteresan biseymis ya kagit okumak. Bazi kagitlarda mesela iki uc islem var sorular dogru, bzilari butun kagidi doldurmus islemlerle dogru cevabi bulmak icin bazilarinin ki olmus bazilarininki olmamis :). Kesinlikle bi kac quiz sinav filan okusan cozersin ogrenciyi, zaten kalabalik degil siniflar. Neyse ben quizi yaparken de notlarken de cok eglendim. Burdan da paylasmak istedim.

Diger olay is basvurusuydu. Dun onun icin gittim vesikalik fotograf cektirdim. Poz verme konusunda dunya uzerindeki en beceriksiz insan oldugumu bir kez daha kanitlamis oldum. Fotografci cocuk saolsun 23234832094 tane fotograf cekti en sonunda ikimizde isyan ettik her hangi birini kullanmaya karar verdik. Sonuc kotu vesikaliklar koleksiyonumda parlayana bir parca...Armut gibi bir kafa, sis bir yuz, gulumsemeye calisan ama beceremeyen bir agiz. Tam evlere senlik. Neyse allahtan is basvurusu yaptigim ekip taniyor da beni o kadar suratsiz bi insan olmadigimi biliyorlar. CV'min bom bos olmasi da ayri bir olay tabii. derslerden kafami kaldirip kursa mursa gitmedim ki hic. Dil desen tamam ingilizce cok iyi ama o kadar baska yok ki :))
japonca yazdim ben de, beginner olsam da biliyorum az biraz. ogretmen olarak ilk duragimin iyi bi okul olmasi cooook guzel olacak. insallah olur...ilk gorusme rehber hocamla,o rahat gececektir de asil sorun sonrasi..ayyyhhh simdiden heyecan basti.

Bugun cok yoruldum diye Japon Film Festivalinin acilisina gitme planlarim da suya dustu, davetiyem de vardi halbuki. Eita'nin di bi de ilk film..uhuhuuu..yeni uyandim ama, film de basladi artik..Neyse artik, yapacak bisey yok!

Bi de haftasonu aabimle eve cikiyorum, yeni ev yerlestirme derdi, esya tasima filan inanilmaz yogun olacagim yine. Ben hani bos bi final donemi gecirecektim, neler oluyor?bu yalani bana kim atti? Neyse neyse az kaldi, 24unde annecigimin kucagina dogru yola cikacagim yanimda kediciimle..sabir sabir..

7 yorum:

Berre dedi ki...

Japonca öğreniyor olmana ne kadar özeniyorum bilemezsin ^^

kucukrukiye dedi ki...

daha cok beginner seviyesindeyim ya. ikinci donem biraz daha iyi olacak, sonra gelsin kanjiler:)

Berre dedi ki...

Daha da özendirmeye çalışıyorsun sanırım :P

kucukrukiye dedi ki...

yoook yok oyle bisii!!
ama istesen kendin de ogrenebilirsin cidden, cok kolay.
pimsleur diye bi set var ben onunla basladim, cok da ise yaradi. otobuslerde okula giderken dinledim filan, sonra yazin hiragana yi ezberledim filan. cok da vaktini almiyo insanin.
ama gerci sen cok mmesgulsun kursa filan basladin sanirim, kolayliklar diliyorum efem

kucukrukiye dedi ki...

bu kadar cok filan dedigime inanamiyorum -_-'

Berre dedi ki...

Kendim başlamıştım bir ara, 80 kadar fiil ezberlemiş, Hiragana' yı sökmüş Katagana' ya başlamış, gramer' den de fiil çekimlerini, sıfatları baya baya öğrenmiştim.

Ama kendi kendine olmuyor. En azından ben düzensiz bir insan olduğum için okul olmadan yapamıyorum.

Dur şu dediğin sete bakayım.

kucukrukiye dedi ki...

evet zorlayacak bi hoca sart. bizim mariko sensei saolsun her hafta odevlerle filan mesgul etti bizi.
pimsleurda konusma var sadece. gramerdir belirli kaliplardir onlari cozuyosun, yani gunun birinde japonyaya gitsen okuyamazsin ama cok pis sohbet edersin bitirince