31 Ocak 2010 Pazar

ilk roportaj


Bu donem mezun olmadan danismanim Fatih Hocam sayesinde bir makale yayinlamis olacagim. Zaten yuksek lisans icin okulda kalmayi dusunuyorum, boyle bir imkani bulmak benim icin buyuk bir sans. Arastirmamizin konusu fizik ogretmenlerini fizik ogretmeni yapan olaylar ya da mesleki kimliklerinde onemli gordukleri olaylarin arastirilmasi. Aslinda inanilmaz zevkli bir arastirma.

Yaklasik 20 fizik ogretmeniyle gidip 2-3 saatlik roportajlar yapacagaim ve sonra onlarin analizlerini yapacagim. Ilk basladigimda kucumsedim cok olayi. ne olacak ya gidecegiz bik bik konusacagiz ne kadar zor olabilir dedim, ama Fatih hocam bana oyle bir okumalar gonderdir ki olayin bu kadar basit olmadigini bir methodologysinin oldugunu bir teorisinin oldugunu anladim.

Bir kac gundur bu teorinin ne oldugunu anlamaya calisiyorum.Makaleler okuyorum, teoriyi ortaya koyan kadinin kitaplarini inceliyorum, ancak bugun kafamda bir seyler yerlesti.

Bugun ilk roportajimi 35 yillik fizik ogretmeni olan babamla yaptim. Soylemesi ayip tipik bir ege masasi hazirlandi. Balik- cesitli otlardan olusan 4-5 cesit meze-alkol. Babam da ben de uzerimizdeki stresi atacak kadar alkolu aldiktan sonra ortaya cikti kayit cihazi basladi muhabbet.

Saat 8de basladik 23.30 da bitti. Laf lafi acti, takip edilmesi gereken sorular karisti, ogretmenlikten bahsedilmesi gerekirken askerlik anilarindan cikildi :)

Ama hem babam icin hem benim icin inanilmaz guzel bir tecrube oldu. Ben babamin bana daha once anlatmadigi onun hayatinda cok onemli bir yerlerde duran cok onemli olaylari ogrendim, babam da bu olaylara daha once bakmadigi yerlerden bakti, benim sorularimla daha once dusunmedigi seyleri dusundu.

Yarin kahvaltidan sonra ses kayitlarinin cozumlerini yapacagim ve inanilmaz gaza gelmis durumdayim. Hem cesitli yas gruplarindan cok degisik ogretmenlerin hikayelerini dinleyecegim, hem bunlarin analizini yapip az da olsa egitim dunyasina bir katkida bulunacagim, hem de kendi kariyerim icin inanilmaz saglam bir adim atmis olacagim...

Bu arada da aldigimiz bir suru biradan babam sadece bir su bardagi kadar icti, konusmaktan firsat bulamadi, dinlemede olan stresli ben dayadim birayi dayadim birayi. sonra bi baktim 5 bos sise var masada :)) Kafam da bi tatli oldu haliyle :))
Simdi bi bolum One Pound of Gospel izleyim guleyim yatayaim (Ilk bolumu de coook hosuma gitti, inanilmaz guldum. neyse bahsedirim dizi bitince, cenem acildi alkolun etkisiyle)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Genial post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

kucukrukiye dedi ki...

sincerely, i did not understand what you really mean. Also I am not sure how you understood a turkish post, or if you are turkish, why did you wrote in english.
Anyway, if it was helpful for you, i am glad!

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...